Med trubadurer på tur

Paul Simon synger om Graceland, Bob Marley om flagrende dreadlocks i måneskinn på Jamaica og Led Zeppelin om heite geysirer på Island. Vi har latt oss inspirere og guide, og blitt med artistene på eventyr.

Publisert
Sist oppdatert

Med Led Zeppelin til Island

I Led Zeppelins Immigrant Song fra Led Zeppelin III fra 1970 synger Robert Plant om Island, geysirer og varme kilder.

We come from the land of the ice and snow, from the midnight sun where the hot springs blow.

Det var etter å ha spilt konsert på sagaøya i 1970 at vokalist Robert Plant fikk ideen til låta. Smalahove, saueballer, hipp mote og design i Reykjavik, hvit skjønnhetspleiende leire i Den blå lagune, fresende geysirer og Europas største isbre, Vatnajökull. Ikke rart Robert Plant ble inspirert. DinSide har også tatt turen og fikk oppleve det store eventyret i vest, på Atlanterens kanskje mest spennende øy, Island.

Mer fra Island leser du her.

Slik reiser du:Icelandair flyr direkte fra Oslo til Island. Innenriks transport kan også skje med fly, for eksempel mellom Reykjavik og Akureiri i Nord, til Vestmannaeyar i syd og til Egilsstadir. Dessuten går det båt, Norröna, fra Bergen til Islands østkyst.

Paul Simons Graceland

I'm going to Graceland, Memphis Tennessee, I'm going to Graceland, Poorboys and Pilgrims with families, and we are going to Graceland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer