MEEHIKO, ikke Mexico

En merkelig blanding av ruinas og coca cola, indianere og turister.Tekst og foto: Lene Heiberg

Publisert
Sist oppdatert

Lene Heiberg skal bruke ett år på å reise jorden rundt. Du kan følge hennes reise og opplevelser på DinSide Reise. Klikk her for å lese Lenes presentasjon av seg selv, tips for andre som planlegger en jorden rundt-reise, og beskrivelse av reiseruten hennes.

!Muy triste!

Det var direkte smertefullt å forlate Cuba, både fordi jeg hadde den verste hang-overen og fyllenervene noensinne, og fordi Cuba stjal sjelen min. Jeg gråt den morningen jeg gikk hjem fra avskjedsfesten min på Malecon.

Klikk her for å se Lenes bilder fra Mexico.

Skroll ned for mer.

Cancun viste seg å være et skikkelig høl. Jeg skal være rettferdig og innrømme at jeg bare var der i to dager, og at jeg bare var downtown. I hotellsonen bor alle pakketuristene, og de har det sikkert fint i sin egen lille ferieverden. Jeg, derimot, slet med å forholde meg til alt bråket, neonlysene og et hostel uten fungerende vann og do. Derfor hoppet jeg på en av Mexicos ypperlige busser til Merida, en av de viktigste byene i det gamle mayariket på Yucatanhalvøya. Merida føltes intim og koselig, og jeg fant en gratiskonsert i Casa de la Cultura (hver onsdag fra ca. klokken 20). Tre forskjellige band spilte en merkelig, men kul, crossover av rock, rap og reggae. Etterfulgt av det lokale deathmetal-bandet, det var mer interessant å se kompisene bange seg i ekstase enn å høre på disse gutta. Jeg er alltid på utkikk etter konserter og livemusikk, jeg har funnet ut at dette er den beste måten å komme i kontakt med de lokale kidsa på. I Havana hang jeg med rappere, og jeg lovet å legge ut noen mp3-filer med musikken til mine venner i Sindikto på nettet. Mexico har tydeligvis en stor reggaescene, i hvert fall i backpackermiljøene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer