Megaluksus på charterdestinasjon

Det ligger kanskje ikke i det området de fleste av oss forbinder med luksus, men dyrt og fancy er det...

1,4 milliarder dollar kostet hotellet Mardan palace som er bygget i Antalya, Tyrkia. Foto: Mardanpalace.com
1,4 milliarder dollar kostet hotellet Mardan palace som er bygget i Antalya, Tyrkia. Foto: Mardanpalace.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje mest kjent for å være en billig og ikke alt for luksuriøs charterdestinasjon på den tyrkiske kysten, seiler Antalya muligens inn i en ny kategori etter åpningen av Mardan Palace.

I hvert fall innenfor murene på det enorme palasset som blant annet er dekket i mer enn 10 000 kvadratmeter bladgull, 500 000 krystaller og 23 000 kvadratmeter italiensk marmor, melder TimesOnline.

Åpner i juni

Hotellet åpner i juni, og vil få gjester til å hoppe til himmels (eller krølle seg, avhengig av lommeboken) når de kan sjekke inn. For her er det ikke spart på noe. Mannen bak prosjektet er Telman Ismailov, president i den russiske AST-gruppen. Han har blitt kjent for ikke å spare på rublene. Blant annet da han visstnok betalte Jennifer Lopez drøye 10 millioner kroner for å synge "gratulerer med dagen" til seg selv på 50-års laget sitt. De totale byggekostnadene for hotellet er på svimlende 1,4 milliarder dollar, cirka 9,5 milliarder kroner. Det betyr at vi kunne fått to operaer for samme prisen, og likevel ha 1,3 milliarder igjen

Se bilder fra Mardan Palace her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.