Meies ned på ferie i utlandet

Hver uke påkjøres norske fotgjengere. - Bruk refleks, oppfordrer forsikringsselskap.

Meies ned på ferie i utlandet
Publisert
Sist oppdatert

- Vi får innmeldt omtrent en trafikkulykke i uken til vår alarmsentral, og hovedtyngden skjer i Asia, men også land i Middelhavsområdet. Spesielt land med venstrekjøring er utsatt. Vi har eksempler på at nordmenn er meid ned midt i fotgjengerfeltene, sier Harald S. Hollerud, direktør i Europeiske Reiseforsikring.

Annen trafikkultur og et annet trafikkbilde gjør det tidvis til en risikosport å bevege seg i gater og trafikkerte områder - særlig etter mørkets frembrudd.

- Bruk refleks

Å pakke med seg refleksen i kofferten før man drar for å feire jul i Thailand er det siste vi nordmenn tenker på, men det burde det ikke være.

- Det er en riktig god ide å bruke refleks - også her i Thailand, sier Mai Ellegaard, leder for Europeiskes Asia-kontor i Bangkok, Thailand.

- Fotgjengere er jevnt over vanskelig å se, både fordi det kan være dårlig belysning, men vel som mye fordi thailendere ikke regner med fotgjengere i trafikken. Det er bilen og motorsyklene som "ruler" eller har fortrinnsrett, og det stoppes ikke foran fotgjengerfelt. - Det er grunn til å være ekstra varsom når man ferdes i trafikken her nede. Dette gjelder spesielt når folk går hjem til sine hoteller om natten. De ligger gjerne i områder utenfor hovedgatene, sier Mai Ellegaard i Bangkok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer