Mekka for muskler

En pilegrimsreise i bicepsens navn går helst til California og Venice. Her er de kjente stedene, og her treffer du de STORE stjernene.

Publisert
Sist oppdatert

Kraftpulver, muskelpumping og jern i tonnevis. Den som lokkes av disse attraksjonene, vil en eller annen gang i livet legge veien til Venice i California. Bodybuildingens mekka.

Strandtrim

Det første mange tenker på er Muscle Beach. Denne delen av Stillehavsstranden i Venice åpnet for jernpumping omkring 1960. Den gangen ble området kalt "the pen", vi har også hørt "apeburet". Opp gjennom 60- og 70-tallet, fikk stedet navnet Muscle Beach. Dette er et treningssted i friluft med benker og frivekter. Vil du trene her, koster det fire dollar per dag, eller 90 dollar per kalenderår. I tillegg til gymfasilitetene, er det gratis basketbaner, tennisbaner og andre treningsfasiliteter i området.

Muscle Beach:Holder åpent mellom 10 og 19 fra 1. mai til 30. september. Mellom 10 og 18 mellom 1. oktober og 30. april. Skal du se på de som trener, er nok lørdag det sikreste tidspunktet.

Ekstern lenke:Mer om Venice Beach og Muscle Beach.

Se også mer fra strendene utenfor Los Angeles i vår bildereportasje.

Skroll ned for mer.

Her trener stjernene

Det andre store pilegrimsmålet må være Gold's Gym som har 38 års muskelhistorie bak seg. Dette har blitt en kjede med 650 sentre i 23 land, og tre millioner medlemmer. Det var imidlertid i Venice det hele startet i 1965. Her finner du stjernene og proffene, og Arnold Schwarzenegger har en viktig muskelfiber med i spillet om Gold's berømmelse. Treningssenteret var nemlig med i dokumentarfilmen Pumping Iron fra 1977. Den handlet om Mr. Universe-konkurransen, og den østerrikske muskelbunten var en av stjernene. (Dette var for øvrig Schwarzeneggers første filmrolle.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer