Mekka for muskler

En pilegrimsreise i bicepsens navn går helst til California og Venice. Her er de kjente stedene, og her treffer du de STORE stjernene.

Publisert
Sist oppdatert

Kraftpulver, muskelpumping og jern i tonnevis. Den som lokkes av disse attraksjonene, vil en eller annen gang i livet legge veien til Venice i California. Bodybuildingens mekka.

Strandtrim

Vår mann i Venice - Thomas Marynowski.
Vår mann i Venice - Thomas Marynowski. Vis mer


Det første mange tenker på er Muscle Beach. Denne delen av Stillehavsstranden i Venice åpnet for jernpumping omkring 1960. Den gangen ble området kalt "the pen", vi har også hørt "apeburet". Opp gjennom 60- og 70-tallet, fikk stedet navnet Muscle Beach. Dette er et treningssted i friluft med benker og frivekter. Vil du trene her, koster det fire dollar per dag, eller 90 dollar per kalenderår. I tillegg til gymfasilitetene, er det gratis basketbaner, tennisbaner og andre treningsfasiliteter i området.

Muscle Beach:
Holder åpent mellom 10 og 19 fra 1. mai til 30. september. Mellom 10 og 18 mellom 1. oktober og 30. april. Skal du se på de som trener, er nok lørdag det sikreste tidspunktet.

Ekstern lenke:
Mer om Venice Beach og Muscle Beach.

 • Se også mer fra strendene utenfor Los Angeles i vår bildereportasje.
 • Skroll ned for mer.

  Her trener stjernene

  Det andre store pilegrimsmålet må være Gold's Gym som har 38 års muskelhistorie bak seg. Dette har blitt en kjede med 650 sentre i 23 land, og tre millioner medlemmer. Det var imidlertid i Venice det hele startet i 1965. Her finner du stjernene og proffene, og Arnold Schwarzenegger har en viktig muskelfiber med i spillet om Gold's berømmelse. Treningssenteret var nemlig med i dokumentarfilmen Pumping Iron fra 1977. Den handlet om Mr. Universe-konkurransen, og den østerrikske muskelbunten var en av stjernene. (Dette var for øvrig Schwarzeneggers første filmrolle.)

  Gold's Gym
  Venice-filialen finner du i 360 Hampton Dr.

  Ekstern lenke:

 • Gold's Gym på nett
 • Gold's: Her trener de store gutta og jentene. Foto: Thomas M.
  Gold's: Her trener de store gutta og jentene. Foto: Thomas M. Vis mer

  Mer under bildet

  Her finner du maten

  Firehouse Restaurant er berømt, og ligger i en gammel brannstasjon, like ved Gold's. Klientellet er de riktig store gutta og jentene, og maten er gjerne tilpasset deres behov. Her går det røslige porsjoner med proteiner og magert kjøtt. Men det er også bar her, som holder åpent til ett om natten. Selve restauranten holder åpent fra syv om morgenen, åtte i helgene, og du får hele menyspekteret fra frokost til nattmat. Restauranten så du for øvrig i innledningen på filmen Speed med Keanu Reeves i hovedrollen.

  Firehouse Restaurant
  Restauranten ligger i 213 Rose Ave.

  Hovedgaten

  På Main Street finner du de riktige varene for å bli stor. Pulvere, tilskudd ... U name it.
  På Main Street finner du de riktige varene for å bli stor. Pulvere, tilskudd ... U name it. Vis mer


  Main Street er gaten du inntar for å finne megastore skjorter og rommelige bukser med plass til eksplosive biceps og svulmende lår. Her vil du også finne det meste av kosttilskudd.

  Arnoldgutten har selvsagt også sitt eget sted i området. Schatzi on Main heter restauranten (Schatzi betyr skatten eller sweatheart). Maten er spesialiteter fra California og Østerrike (!). Besøker du stedet på de berømte Cigar Nights, kan du drive aktiv kjendiskikking.

  Schatzi
  Restauranten ligger på 3110 Main Street, Santa Monica.

  Denne artikkelen ble første gang publisert den 15. juni, 2003

  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer