Mekling pågår: Togtrafikken kan stanse

Det pågår mekling i oppgjøret for ansatte i Spordrift AS og OneCo Networks AS. Blir ikke partene enige innen midnatt, blir tusenvis av togpendlere rammet onsdag.

TOGSTANS: Togtrafikken på Østlandet kan stanse dersom meklingen ikke fører fram. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
TOGSTANS: Togtrafikken på Østlandet kan stanse dersom meklingen ikke fører fram. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Bane Nor vil togtrafikken i Stor-Oslo samt på Ofotbanen i Narvik stanse fra onsdag morgen dersom partene ikke kommer til enighet innen midnatt.

Det er sporarbeidere som eventuelt vil gå ut i streik, og det betyr at det ikke vil være noen som kan reparere sporveksler eller andre ting som kan gå i stykker.

– For at togene skal kjøre forsvarlig og sikkert, kreves beredskap for feilretting. Derfor kan ikke togene kjøre der ansatte i Spordrift, som ivaretar beredskapen vår, tas ut til streik, forklarer konserndirektør for drift og teknologi i Bane Nor, Sverre Kjenne.

Kjenne ber folk følge med på togselskapenes nettsider og reiseplanleggere.

For OneCo Networks handler uenigheten om fordeling av lønnstilleggene, mens det for Spordrift er beregning av arbeidstid i turnus som er i stridens kjerne.

Det er arbeidere innenfor bane, signal og strømforsyning på tjenestestedene Narvik, Alnabru, Lillestrøm og Asker som kan komme til å gå ut i streik, totalt 120 i tallet, skriver FriFagbevegelse.

Meklingen, som startet klokken 10 tirsdag, gjennomføres av Spekter på vegne av Bane Nor og LO Stat på vegne av Norsk Jernbaneforbund (NJF), Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF), EL og IT Forbundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer