Mener Mac-brukere har bedre råd

På jakt etter hotell til ferien? Denne tjenesten gir forskjellig søkeresultat avhengig av om du bruker Mac eller PC.

SMARTINGER? Orbitz.com leverer ulike søkeresultat avhengig av om du søker med en Mac eller en PC. Det skyldes ikke en tilfeldighet.
SMARTINGER? Orbitz.com leverer ulike søkeresultat avhengig av om du søker med en Mac eller en PC. Det skyldes ikke en tilfeldighet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ting kan du være ganske sikker på hvis DinSide.no skriver en artikkel om Apple-produkter: På ett eller annet tidspunkt vil noen i diskusjonsforumet under artikkelen si at Apple tar seg altfor godt betalt, og at Apple-kjøpere er altfor godtroende som betaler så mye for iPhonen, iPaden eller Macen sin.

Den påstanden har vi ikke tenkt å diskutere her, men det er åpenbart andre som tenker i samme baner. Nettutgaven til Wall Street Journal skrev denne uken om søketjenesten Orbitz.com, som leverer ulike søkeresultat avhengig av om du søker fra en Mac eller fra en PC.

Får andre treff

Tjenesten, som først og fremst driver med hotellsøk, har gått gjennom besøksstatistikken og brukermønsteret, og funnet ut at Mac-brukere i gjennomsnitt bruker opptil 30 prosent mer per hotellnatt enn andre brukere.

Med denne statistikken i bunn har de skreddersykk søket sitt, slik at Mac-brukere som nå benytter hotellsøket vil få opp andre, og gjerne dyrere, søkeresultater enn for eksempel brukere som sitter på en Windows-maskin.

Det er derimot ikke slik at samme rom på samme hotell på samme tidspunkt er dyrere for Mac-brukere, men sjansen for at de får opp anderledes, og gjerne mer eksklusive, hoteller på samme sted og i samme tidsrom som en Windows-bruker er altså stor.

Hadde mistanke om forskjell

Representanter for Orbitz.com bekrefter ifølge Wall Street Journal at de eksperimenterer med ulike søkeresultat for ulike brukere, men understreker at brukerne fortsatt kan sortere etter laveste pris etter at søket er ferdig.

Tror du Mac-brukere bruker mer penger enn PC-brukere? (Avsluttet)
Ja(56%) 927
Nei(39%) 645
Vet ikke(5%) 82
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Wai Gen Yee fra Orbitz sier også til nettstedet at Mac-brukere bruker i gjennomsnitt 20 til 30 dollar (mellom 120 og 180 kroner) mer per natt på hotellrom, noe som utgjør en betydelig sum med tanke på snittprisen for et hotellrom som bestilles via Orbitz.com ligger på 100 dollar (cirka 600 kroner med dagens kurs). Det er også 40 prosent mer sannsynlig at Macerne bestiller et fire- eller femstjerners hotell enn PC-brukere, og når Mac-brukere og PC-brukere bestiller rom på samme hotell, har førstnevnte en tendens til å bestille dyrere rom.

– Vi hadde mistanke om at det var slik, og fikk bekreftet mistanken ved hjelp av våre data, sier sjefsingeniør Roger Liew hos Orbitz.com til Wall Street Journal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer