Mener nakenskannere er ulovlige

- Bryter diksrimineringsloven og passasjerenes rett til privatliv.

Publisert
Sist oppdatert

For et par uker siden ble såkalte nakenskannere installert på Heathrow og Manchester flyplass i Storbritannia. Nakenskannere "kler av" passasjerer og avdekker kroppskonturer og evt. ting gjemt på kroppen.

Protestene har ikke latt vente på seg. Nå advarer britiske Equality and Human Rights Commission om at skannerne kan være ulovlige, skriver Telegraph.co.uk.

De har sendt et brev til den britiske transportministeren Lord Adonis der de uttrykker bekymring for at nakenskannerne ikke blir brukt på en lovlig, rettferdig og ikke-diskriminerende måte. De anser det også som tvilsomt at det er greit ift. britiske lover å installere nakenskannere på alle Storbritannias flyplasser, slik myndighetene ønsker.

Utsatte grupper

Kommisjonens leder, Trevor Phillips, har uttalt til britiske medier at de har forståelse for at myndighetene skjerper sikkerheten, men de er redd det kan ende med at sårbare grupper blir diskriminert.

Det er ikke obligatorisk for alle passasjerer å gå gjennom nakenskanneren på britiske flyplasser. Sikkerhetspersonalet vil velge ut personer de mener det er grunn til å sjekke nærmere. Kritikerne mener dette i praksis vil føre til at folk med asiatisk utseende eller muslimsk tilhørighet vil bli plukket ut oftere enn andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.