Menneskeskapte underverk

Her er de utvalgte syv menneskeskapte underverkene fra Chicago Tribune.

Publisert
Sist oppdatert

De klassiske syv underverk har med unntak av pyramidene forsvunnet. Men det skal du ikke bekymre deg nevneverdig over. Verden er full av betydningsfulle spor etter menneskelig storhet.

Den kinesiske mur, KinaDen kinesiske mur er en cirka 7.300 kilometer lang forsvarsmur med befestninger og sidegrener. Den ble opprinnelig påbegynt av Kinas første keiser som et vern mot hunnerne rundt 221 f.Kr. Under Ming-keiserne på 1400- og 1500-tallet ble muren forbedret og bygget ut. Den er omkring 8 meter i høyden jevnt over. Dette er jordens største byggverk.

 • Les mer: Kina - de store severdighetenes land
 • Taj Mahal, IndiaDet hvite marmorpalasset Taj Mahal ligger i Agra i India, og er bygget mellom 1632 og 1650. Romantikere syns gjerne dette er et spesielt inspirerende sted, men bygget er faktisk en gravbygning, bygget av stormogulen Shahjahan for hans kone Mumataz Mahal. Taj Mahal står på UNESCOs verdensarvliste.

 • Les mer: Taj Mahal i måneskinn
 • Petra, JordanPetra er navnet på en ruinby i Jordan, bygget inn i de rød-rosa klippene. Byen er ikke bare kjent som turistattraksjon, men også som filmkulisse i flere kjente hollywoodfilmer. Petra var hovedstad i nabateernes rike på 300-tallet f.Kr. og ble på 600-tallet erobret og ødelagt av muslimer. Ruinene ble gjenoppdaget i 1812.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer