Håndbagasje-gebyr hos Norwegian

Mente håndbagasjen var for stor

Men da passasjeren selv fikk kofferten nedi flyselskapets håndbagasjemåler, var det likevel ikke godt nok for Norwegian.

GEBYR: Har du for stor håndbagasje, eller den veier for mye, risikerer du gebyr på 750 kroner fra Norwegian - også om Transportklagenemnda ikke mener Norwegian har rett til å gi deg gebyret. Foto: Fred Magne Skillebæk
GEBYR: Har du for stor håndbagasje, eller den veier for mye, risikerer du gebyr på 750 kroner fra Norwegian - også om Transportklagenemnda ikke mener Norwegian har rett til å gi deg gebyret. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Etter at Norwegian i 2019 innførte gebyr for overvekt på håndbagasjen, har det vært en del krøll med gebyrene:

I mai samme år slo Justervesenet fast at flyselskapet hadde brukt ulovlige vekter til å sjekke vekten på passasjerenes håndbagasje. Norwegian lovte å gjøre noe med saken - og Justervesenet kan bekrefte overfor Dinside at Norwegian har byttet ut vektene, som Justervesenet har gjort tester av.

Problemet stopper likevel ikke der for flyselskapet, som ikke vil betale passasjerene gebyret tilbake i tilfeller der Transportklagenemndas vedtak mener det burde gjøres.

Selv ikke når passasjeren har tatt bilde av at kofferten som hun ble gebyrlagt for, fordi den var for stor, faktisk fikk plass i flyselskapets bagasjemåler.

Fikk selv plass til kofferten

I en sak som ble behandlet av Transportklagenemnda i februar, ble en Norwegian-passasjer som reiste fra Bergen via Oslo til Praha med kun håndbagasje, ilagt gebyret på 750 kroner av flyselskapet.

Årsaken var at representanten til flyselskapet påstod at bagasjen var for stor, og at den ikke gikk oppi håndbagasjemåleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer