Mer enn bare OL og Beijing

Vi viser deg hva Kinas storbyer har å tilby.

Publisert
Sist oppdatert

Er du lei av å bare lese om Kina i forbindelse med OL? Eller vil du vite hva mer Kina har å tilby enn Den himmelske fredsplass, Sommerpalasset og Den kinesiske mur?

Med hjelp fra gotoasia.no har vi samlet sammen en oversikt over tilbudene i Kinas største byer - unntatt Beijing.

Se bildespesialen her >>

Kina er den eldste sivilisasjon som fortsatt eksisterer. Landet bugner over av urgammel historie og tradisjoner, der mange av de gamle bygningene og attraksjonene er bevart. Nedenfor får du en oversikt over flere vakre og fascinerende deler at denne mangfoldige og eksotiske sivilisasjonen i øst.

Les også: Verdens høyeste jernebane - i Kina

Shanghai

Byen er Kinas største og verdens største havneby, med over 20 millioner innbyggere. Shanghai er den raskest voksende byen i verden, og bygges stort sett i høyden. Ellers har byen en blanding av gammel og ny arkitektur.

Shanghai har mange kjente turistattraksjoner, men gotoasia.com anbefaler at du leser deg litt opp før du tar fatt på sightseeingen med kameraet i hånda. Denne byen har nemlig mye å by på!

Ting du må få med deg i Shanghai: Yuyuan - et stort område med vakre gamle kinesiske bygninger som er omgjort til et moderne shopping- og spisesenter. Yuyuan garden - en vakker gammel kinesisk hage. Jade Buddah tempelet - et aktivt tempel drevet av munker, kjent for sin to meter høye Buddha-statue. Oriental Pearl Tower - en 468 meter høy bygning med 360 graders utsikt over byen på toppen. Shanghai museum - Kinas flotteste museum. Cruise på Huangpu river - sightseeingbåter som går fra forskjellige steder langs elven. Duolun Lu - en smal og gammel kunstnergate med flere kafeer og restauranter. Bund sightseeing tunnell - kryss elven i en undersjøisk tunnell med et fascinerende lysshow. Dagstur til Zhouzhuang - den mest kjente og historiske kanalybyen i Jiangnan-provinsen, hvor 60 prosent av bygningene ble bygd under Ming og Quing-dynastiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer