Mer enn øl og irish coffee

Dublin er Irlands fremste turistmål, men kan du nevne en eneste attraksjon i den irske hovedstaden? Det kunne ikke vi heller - før.

Publisert
Sist oppdatert
Dublin - verdens pubhovedstad?
Dublin - verdens pubhovedstad? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Skal du til Dublin, kommer du som regel med forventninger om godt øl, trivelige mennesker, livlige utesteder og en lett antydning til slum (man har da sett irske filmklassikere som My Left Foot og Commitments). Den første overraskelsen blir dermed at den irske hovedstaden verken synes spesielt møkkete eller spesielt fattigslig. EU-midler har gjort underverker, og mindre kullfyring likeså. Men så kommer spørsmålet - hva skal vi egentlig se i Dublin?

Skroll ned for mer.

Paris har Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvre og Sacre Cour. London har Big Ben, Tower, London Eye og Speakers Corner. Har så Dublin noe å komme med i denne store turistsammenhengen? Det skal vi komme tilbake til her.

Øl hører med.
Øl hører med. Vis mer


 • Ti ting å se i Dublin - Guinness, vikinger og Temple Bar.

 • Fra pub til pub - en fuktig byguide.

 • Ut av bykjernen - kjendiser, sauer og slott.
 • Se også vår tidligere publiserte bildespesial fra Dublins gater.
 • Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer