Mer fri i Italia

Italienerne vil gjeninnføre 30 år gamle feriedager.

Publisert
Sist oppdatert

Italia er ett av de landene i Europa som har flest nasjonale helligdager med 12 faste helligdager i året. Nå vil italienerne gjeninnføre feriedager som ble avskaffet for 30 år siden, for å få mer fri. Dette melder Reuters.

Til de italienske samfunnsøkonomenes overraskelse vil politikere øke antallet offisielle fri dagene med syv dager, fra 12 til 19 dager. Dette utover de fire ukene italienerne har med betalt ferie. Det var nettopp frykten for at disse dagene skulle bli et økonomisk sluk som gjorde at de for 30 år siden ble fjernet.

Norge har til en sammenlikning fem uker betalt ferie og 13 offisielle fridager. Storbritannia har åtte dager, mens amerikanerne kan boltre seg med 10 dager utenom vanlige ferier.

Fridagene det er snakk om er alle religiøse fridager, brotsett fra en hvor de vil feire slutten på første verdenskrig, som politikerne vil gjeninnføre for å inspirere folket til de kristne verdier og patriotisme. Dette skrev avisen La Stampa i forrige uke.

På kommentarplass skriver også La Stampa at selv om forslaget er meget innbydende er de redde for at dette kan ha negative konsekvenser for arbeidsmarkedet og veksten i økonomien generelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer