Mest campingliv for pengene

Tyske ADAC har sjekket prisnivået på campingplasser i 12 europeiske land. Resultat: Italienske campingplasser er dyrest, og polske billigst.

Publisert
Sist oppdatert

Den tyske bilistorganisasjonen ADAC gjennomfører hvert år pristester på bilrelaterte ferieprodukter og temaer i Europa, blant annet campingpriser. Årets prisundersøkelse viser at campingprisene ved europeiske ferieenlegg har steget med fem prosent. Italia er fortsatt dyrest blant de 12 undersøkte landene. Polen er nykommer i ADACs pristest, og viser seg å være det billigste campinglandet i sammenlikningen.

Norge er ikke med i ADACs pristest.

>> Klikk her for å se prisene

Dyrest, men med store svingninger

Italia er altså igjen dyrest i ADACs campingpristest. Her må du i gjennomsnitt ut med 36 euro (301 NOK) for en overnatting på en campingplass. Prisen er beregnet ut i fra et reisefølge på to voksne og et 14-årig barn, og inkludert i prisen er også oppstillingsplass for bil og campingvogn, strøm, varm dusj for tre personer, tilleggsutgifter og nasjonale skatter. I Italia finner du også de dyreste campingplassene i Europa; i Toscana, og på øyene Elba og Sardinia. Her koster det opptil 60 euro per natt.

For billigere italiensk camping bør du sette kurs mot Gardasjøen eller Piemonte og Aosta-Tal. På førstnevnte sted betaler du rundt 35 euro, og på sistnevnte rundt 25 euro. ADAC tipser også om at du kan få betydelige prisavslag på italienske campingplasser i lavsesong.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer