Mest pop i påsken

Kanariøyene er ferievinneren, men å reise på storbyferie seiler opp på alle popularitets- statistikker. Praha, Barcelona og Palma by er mest populært i år.

KANARIØY: I år som så mange andre år - Kanariøyene er mest populært.
KANARIØY: I år som så mange andre år - Kanariøyene er mest populært. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) dro kun 12 prosent av oss nordmenn på ferie i påsken. SSB kan også fortelle at syv av ti påsketurister la ferien til Norge. Tall fra charterbransjen viser at den norske fjellheimen har fått hard konkurranse fra sydensola: 25.000 nordmenn drar på chartertur ut av landet i påsken 2002. 70-80 prosent av charterturene går til Kanariøyene i vinterhalvåret.

Kanari-ferie

- Kanariøyene er det som har solgt mest. Disse øyene er alltid populære, men i år har det også sammenheng med at påsken kommer tidlig. Men vi ser også at storbyferie har blitt veldig populært. I år er det Roma som er mest populært. Det later til at folk heller vil oppleve våren i Praha fremfor i Paris. Praha har nemlig forbigått Paris i popularitet. Som nummer tre over de mest populære påskestorbyene kommer London, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour.

Hos Star Tour er det Gran Canaria som er den mest populære blant de kanariske øyene, etterfulgt av Lanzarote og Tenerife. Star Tour forteller også at nedgangen i antall reisende er på cirka 10-15 prosent i forhold til påsken i fjor. Likevel drar 9.000 nordmenn på chartertur med selskapet i år. Det er ingen plasser ledig i forkant av påsken, med unntak av toukers-turer med avgang i neste uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer