Mest skiferie for pengene i Alpene

Se hvor gjennomsnittsprisen blir best, men husk at flere kriterier bør med før du velger.

Tyskland er det billigste landet å ta alpeferien i, men du bør også vurdere løypetilbud og fasiliteter før du velger skisenter. Foto: Colourbox
Tyskland er det billigste landet å ta alpeferien i, men du bør også vurdere løypetilbud og fasiliteter før du velger skisenter. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ADAC SkiGuide har gått gjennom prisnivåene ved flere enn 200 skisentre i Alpene. De har sjekket hva det koster to personer å reise på en ukes skiferie med trestjerners overnatting og seks dagers heiskort inkludert.

Deretter regnet de ut gjennomsnittsprisen på en slik skiferie i de fem alpelandene. Konklusjonen ble som følger:

  • Tyskland - gjennomsnittspris: 910 euro, cirka 7.700 kr
  • Østerrike - gjennomsnittspris: 1109 euro, cirka 9.350 kr
  • Italia - gjennomsnittspris: 1230 euro, cirka 10.400 kr
  • Sveits - gjennomsnittspris: 1280 euro, cirka 10.800 kr
  • Frankrike - gjennomsnittspris: 1316 euro, cirka 11.100 kr
Tyskland er altså det rimeligste alpelandet, ifølge ADACs undersøkelse. Nå vurderer ikke undersøkelsen hvor mange løypekilometer du får for pengene, og det er kanskje noe du også bør ta med i beregningen før du bestemmer hvor du skal på alpeferie. Jo større skisenter, jo flere heiser og løyper, og da er gjerne heiskortprisen dyrere enn ved de mindre skisentrene.

Vil du til Alpene i vinter, kan du enten fikse turen selv, eller kjøpe deg en pakketur. Vi har tidligere skrevet hva som er nytt av året når det gjelder pakketurer. Det er blant annet jentecamp, offpistekurs og skiferie kombinert med fotballkampbesøk. Les mer om årets alpenyheter her.

Så mye koster det

Den billigste tiden å reise på alpeferie er i januar, gjerne rett over nyttår. Det er dyrere i selve juleferien, og utover i februar og mars stiger prisene, som topper seg ved påsketider (uke 13, 28/3-5/4). Etter påsken faller prisene igjen, og så utove i april kan du også få deg en ferie til en ok pris.

Vi har hentet noen eksempler på priser i januar:

  • En ukes skiferie i Chamonix for to personer i 3* overnatting, halvpensjon og seks dagers heiskort - 7.695 kr per person med STS Alpereiser. Avreise fra Oslo 9. januar.
  • En ukes skiferie i Val d'Isère for to personer med overnatting på enkelt hotell i rustikk alpestil, halvpensjon og seks dagers heiskort - 9.000 kr per person med Langley. Avreise fra Oslo 16. januar.
  • En ukes skiferie i Verbier for to personer med 3* overnatting halvpensjon og seks dagers heiskort - 9.195 kr per person med Sportreiser. Avreise fra Oslo 16. januar.
Som du ser av prisene kommer ikke vi nordmenn til Alpene på skiferie for samme priser som ADAC fant (gjennomsnittsprisene deres gjelder to personer, altså koster det 3.850 kroner for en ukes skiferie i Tyskland). Men så er ikke flybilletter tatt med i denne prisberegningen.

De rimeligste turene norske turoperatører tilbyr koster 7-8.000 kroner per person for en ukes ferie. Da må du forvente ganske enkel overnatting, gjerne på hoteller preget av festglad ungdom. Legger du på et par tusenlapper, får du bedre standard på hotellet.

Du kan også fikse turen på egenhånd. Alle skisentrene i Alpene har egne nettsider der du kan bestille overnatting. Både SAS og Norwegian flyr direkte fra Oslo (og noen andre flyplasser) til München, Salzburg og Genève

Mer info om skisentre i Alpene, hvor store de er, heiskortpriser, nærmeste flyplass osv. finner du hos Skiinfo.no (klikk på Europa på kartet til høyre, og velg landet du er interessert i).

De billigste skilandene

Euroen er forholdsvis dyr for oss nordmenn for tiden, så et hett tips er å legge skiferien til et land uten euro som valuta. Bulgaria og Romania er to alternativer, men ikke forvent alpestandard på hverken skialegg eller overnatting. Prisnivået er generelt lavere enn i de "typiske" alpelandene også i Polen, Slovenia og Slovakia, selv om disse landene bruker euro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer