Mest skiferie for pengene i Alpene

Se hvor gjennomsnittsprisen blir best, men husk at flere kriterier bør med før du velger.

Tyskland er det billigste landet å ta alpeferien i, men du bør også vurdere løypetilbud og fasiliteter før du velger skisenter. Foto: Colourbox
Tyskland er det billigste landet å ta alpeferien i, men du bør også vurdere løypetilbud og fasiliteter før du velger skisenter. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ADAC SkiGuide har gått gjennom prisnivåene ved flere enn 200 skisentre i Alpene. De har sjekket hva det koster to personer å reise på en ukes skiferie med trestjerners overnatting og seks dagers heiskort inkludert.

Deretter regnet de ut gjennomsnittsprisen på en slik skiferie i de fem alpelandene. Konklusjonen ble som følger:

  • Tyskland - gjennomsnittspris: 910 euro, cirka 7.700 kr
  • Østerrike - gjennomsnittspris: 1109 euro, cirka 9.350 kr
  • Italia - gjennomsnittspris: 1230 euro, cirka 10.400 kr
  • Sveits - gjennomsnittspris: 1280 euro, cirka 10.800 kr
  • Frankrike - gjennomsnittspris: 1316 euro, cirka 11.100 kr
Tyskland er altså det rimeligste alpelandet, ifølge ADACs undersøkelse. Nå vurderer ikke undersøkelsen hvor mange løypekilometer du får for pengene, og det er kanskje noe du også bør ta med i beregningen før du bestemmer hvor du skal på alpeferie. Jo større skisenter, jo flere heiser og løyper, og da er gjerne heiskortprisen dyrere enn ved de mindre skisentrene.

Vil du til Alpene i vinter, kan du enten fikse turen selv, eller kjøpe deg en pakketur. Vi har tidligere skrevet hva som er nytt av året når det gjelder pakketurer. Det er blant annet jentecamp, offpistekurs og skiferie kombinert med fotballkampbesøk. Les mer om årets alpenyheter her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer