Mest snobbete i Alpene

Noen skisteder utpeker seg med høy pelsføring og mye champagne.

BLANT SNOBBENE: Skisteder som kan lokke med bra bakker, lekre hoteller, designerbutikker og gourmetrestauranter tiltrekker seg gjester med mye penger. Kitzbühel er regnet som Østerrikes mest snobbete skisted. Foto: Medialounge/Kitzbühel
BLANT SNOBBENE: Skisteder som kan lokke med bra bakker, lekre hoteller, designerbutikker og gourmetrestauranter tiltrekker seg gjester med mye penger. Kitzbühel er regnet som Østerrikes mest snobbete skisted. Foto: Medialounge/Kitzbühel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver vinter er kjendisbladene fulle av bilder av kongelige, popstjerner, skuespillere og andre rikinger på skiferie.

Iført det siste i skiklær, og gjerne med en eller annen pelsdott på hodet (for damenes del) vinker de til paparazzifotografene fra stolhleisen, og håper de ikke blir tatt bilde av hvis de går på trynet i bakken.

Hvilke alpesteder reiser de til? De velger skistedene som kan tilby gode bakker, stilig overnatting, og et passe eksklusivt utvalg av restauranter, barer og butikker.

Under ser du fem av Alpenes skisteder som regnes for å være mest snobbete. Du er sikkert kjent med flere av dem. Du har kanskje vært der selv?

Les også: Alpenes bratteste bakker

Behøver ikke koste skjorta

Selv om skistedene regnes som magneter på fiffen og kjendisene, betyr ikke det at det er så dyrt her at menigmann ikke har råd til å reise. Det finnes alltid rimeligere overnatting enn femstjernershoteller og luksuschâleter. Og det er alltid noen alternativ til gourmetrestaurantene.

Et av de fem femstjernershotellene i St. Moritz. Foto: Badrutt`s Palace Hotel, St. Moritz
Et av de fem femstjernershotellene i St. Moritz. Foto: Badrutt`s Palace Hotel, St. Moritz Vis mer


St Moritz, Sveits
Dette regnes som det mest snobbete skistedet i Alpene. Hit reiser Europas glits for å stå i bakkene på dagen, og få på seg finstasen for festligheter om kvelden. I byen ligger flere virkelig lekre hoteller, faktisk hele fem femstjernershoteller.

Her arrangeres også verdenscup i polo på snø. Hvis James Bond skal på skiferie, reiser han hit. Så har han også vært her i to filmer. Liker du ikke damer i pels og nyrike russere, og er feriebudsjettet begrenset, så er kanskje ikke St Moritz stedet.

På nett: St. Moritz

Verbier, Sveits
Verbier er et av de største skianleggene i de sveitsiske alpene, og det betyr et godt tilbud av bakker. Verbier er også populært blant fiffen, og mange kjendiser drar hit. Noen har også kjøpt seg eiendommer her. Virgingründer Richard Branson har en luksushytte til utleie her, men prisen er ganske stiv.

Se bilder av lekkerheten i denne artikkelen. Du kan bo mye billigere andre steder.

Vil du reise på pakketur har STS Alpereiser og Sportreiser fått Verbier på programmet i år.

På nett: Verbier

Courchevel, Frankrike
Courchevel er et skiparadis for deg som ikke liker å stå i samme bakken mer enn en gang. Her finner du det største sammenhengende skiområdet i verden, med Courchevel 1850 som det høyestliggende og mest eksklusive. Her ferierer jetsetterne. De kan velge mellom å bruke dagen til å stå i bakkene, eller shoppe i designbutikkene. Om kveldene er det gourmetrestauranter som gjelder, etterfulgt av heisasveisa på eksklusive nattklubber.

Som nevnt er skimulighetene i Courchevel supre, så hvis du vil hit, men ikke har lyst til å ruinere deg, bør du velge Courchevel 1650, som kalles det "ekte" Courchevel, siden det faktisk bor lokalbefolkning her. Prisnivået er dermed mer normalt.

På nett: Courchevel

Val d’Isère, Frankrike
Val d’Isère er en av de franske alpeklassikerne. Her kan alpinistene leke seg i 300 km løyper. Stedet har vanligvis en lang sesong, fordi det ligger såpass høyt. Høyeste punkt er 3.456 moh. Val d’Isère har en stor andel châlets og leiligheter i øvre prisklasse, men det finnes billigere overnattingsmuligheter her. Langley har pakketurer til Val d'Isère.

På nett: Val d'Isère

Les også: De mest snøsikre skistedene i Alpene

Dronningen av Dolomittene, kalles dette skistedet. Foto: Cortina d'Ampezzo
Dronningen av Dolomittene, kalles dette skistedet. Foto: Cortina d'Ampezzo Vis mer


Cortina d’Ampezzo, Italia
Cortina d’Ampezzo er kanske ikke så kjent for nordmenn, men det regnes som Italias mest luksuriøse skisted. Kallenavnet er Dronningen av Dolomittene.

Cortina d’Ampezzo skårer høyt på at selve byen er ivaretatt og full av atmosfære. I tillegg er skiforholdene svært bra. Skistedet er veldig populært også blant snowboardere. Liker du både alpinsport og italiensk mat og vin, da kan dette være stedet.

STS Alpereiser og Sportreiser har turer hit.

På nett: Cortina d'Ampezzo

Kitzbühel er en sjarmerende by, men prisnivået er ganske høyt. Foto: Markus Mitterer
Kitzbühel er en sjarmerende by, men prisnivået er ganske høyt. Foto: Markus Mitterer Vis mer


Kitzbühel, Østerrike
Middelalderbyen Kitzbühel er full av sjarm - og dyre butikker, barer og restauranter. Kitzbühel er Østerrikes svar på sveitsiske St. Moritz. Her arrangeres det også poloturnering på snøen.

Nå er det de flotte bakkene de fleste kommer for. Her er løyper for alle, men du skal ha styring på skiene dersom du setter utfor Streif i Hahnenkamm. Her er fallet opptil 85 prosent...

På nett: Kitzbühel

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer