Mest snobbete i Alpene

Noen skisteder utpeker seg med høy pelsføring og mye champagne.

BLANT SNOBBENE: Skisteder som kan lokke med bra bakker, lekre hoteller, designerbutikker og gourmetrestauranter tiltrekker seg gjester med mye penger. Kitzbühel er regnet som Østerrikes mest snobbete skisted. Foto: Medialounge/Kitzbühel
BLANT SNOBBENE: Skisteder som kan lokke med bra bakker, lekre hoteller, designerbutikker og gourmetrestauranter tiltrekker seg gjester med mye penger. Kitzbühel er regnet som Østerrikes mest snobbete skisted. Foto: Medialounge/Kitzbühel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver vinter er kjendisbladene fulle av bilder av kongelige, popstjerner, skuespillere og andre rikinger på skiferie.

Iført det siste i skiklær, og gjerne med en eller annen pelsdott på hodet (for damenes del) vinker de til paparazzifotografene fra stolhleisen, og håper de ikke blir tatt bilde av hvis de går på trynet i bakken.

Hvilke alpesteder reiser de til? De velger skistedene som kan tilby gode bakker, stilig overnatting, og et passe eksklusivt utvalg av restauranter, barer og butikker.

Under ser du fem av Alpenes skisteder som regnes for å være mest snobbete. Du er sikkert kjent med flere av dem. Du har kanskje vært der selv?

Les også: Alpenes bratteste bakker

Behøver ikke koste skjorta

Selv om skistedene regnes som magneter på fiffen og kjendisene, betyr ikke det at det er så dyrt her at menigmann ikke har råd til å reise. Det finnes alltid rimeligere overnatting enn femstjernershoteller og luksuschâleter. Og det er alltid noen alternativ til gourmetrestaurantene.

St Moritz, SveitsDette regnes som det mest snobbete skistedet i Alpene. Hit reiser Europas glits for å stå i bakkene på dagen, og få på seg finstasen for festligheter om kvelden. I byen ligger flere virkelig lekre hoteller, faktisk hele fem femstjernershoteller.