Mesterskap i ekstremstryking ...

Det konkurreres i så mangt - før helgen ble vinneren av ekstremstryking kåret, og prisen? Rowenta Trophy ... (Rowenta er selvsagt et strykejernmerke).

Vinnerbildet fra Sør-Afrika. Foto: http://www.extremeironing.com
Vinnerbildet fra Sør-Afrika. Foto: http://www.extremeironing.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stryking er neppe favorittsporten i norske hjem. Fra vårt ringe kjennskap til forholdene kappes man heller om hvem som skal slippe å stryke enn hvem som tar jernet fatt. Men dette vil kanskje forandre seg etter at vi forteller deg om mesterskapet i ekstremstryking?

Uansett kan du få gode tips til hvordan spice opp feriebildene fra neste tur.

 • Se de mest ekstreme strykebildene her.
 • Skroll ned for mer.

  Ekstremstrykingsmester

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  For å vinne trofeet som ekstremstrykemester holder det ikke å stå på hodet mens du glatter skjortesnippen. De best plasserte av over 160 deltakere har brukt både svette og små grå for å komme så høyt opp, og det er ikke vanskelig å bli imponert.

 • Den sørafrikanske vinnerduoen tok med seg klatretau og besteg et fjell i Cederbergkjeden i Sør-Afrika. Der strøk de en skjorte spent over en 30 meter vid kløft i Wolfberg Cracks.
 • Et av jurymedlemmene, med tilnavnet Steam, sier om vinneren:

  - Jeg var spesielt imponert over vinnerbildet fra Sør-Afrika. Strykeren ser ut som han er et stykke tøy som er hengt ut til tørk, noe som er ganske ironisk. (Merk den doble bunnen i utsagnet. Ironisk heter ironic på engelsk, og strykejern heter iron.)

 • Andreplass gikk til en australsk basehopper som kastet seg utfor de berømte Blue Mountains med et strykejern, strykebrett, stryketøy - og fallskjerm.
 • Foto: http://www.extremeironing.com
  Foto: http://www.extremeironing.com Vis mer


 • Tredjeplass gikk til briten som henger i tau mens han stryker i den trange og fuktige hulen Alum Pot i Yorkshire.
 • Den britiske duoen som brukte verdens høyeste fjell som kulisse i sitt vinnerforsøk, går tomhendte fra konkurransen. Det er mulig at de burde tatt med utstyret helt til topps for å vinne i dette selskapet - å stoppe på i underkant av 5.000 meter for å stryke pentøyet holder tydeligvis ikke. Det gikk heller ikke helt hjem for de som prøvde seg på å glatte skrukkene 101 meter under vann utenfor den egyptiske kysten.

 • Se de mest ekstreme strykebildene her.
 • Etter all denne strykende ekstremsporten har vi bare ett spørsmål: Hvor får de strømmen fra?

  Svaret finner vi på sportens egne nettsider. I starten gikk det på ultralange skjøteledninger. Men dette virker en smule begrensende på utfoldelsen, og tunge generatorer er heller ikke fristende. Noen har utviklet batteridrevne strykejern, og andre prøver seg på geotermiske løsninger - med blandet resultet.

  Fra 1997

  Denne skrudde fritidssysselen så først dagens lys i Leicester i England i 1997. To år etter begynte de fantasifulle grunnleggerne sin verdensomspennende rekrutteringskampanje, og turnerte Amerika, Stikkehavet, Australia, New Zealand og Sør-Afrika med sitt treningsjern. Året etter kom sporten til Tyskland. I fjor ble det første verdensmesterskapet i ekstremstryking arrangert i Tyskland, noe som har ført til utbredelse i enda flere land.

  Lenke:

 • Ekstremstryking på nett
 • - her er et utall bilder av ekstremstryking verden rundt.

  Stryking

  Syns du stryking er treigt? (Avsluttet)
  Ja, definitivt(49%) 43
  Ja, men krøllete klær er værre(29%) 25
  Nei, det er greit(22%) 19
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer