Mexicos beste strender

Mexico byr på strandferie med snert. Se hvilke strender som regnes som finest.

Mexicos lange kystlinjer består av tusener av strender. Her fra Playa Maroma. Foto: Playa Maroma
Mexicos lange kystlinjer består av tusener av strender. Her fra Playa Maroma. Foto: Playa Maroma Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Nu vil æ færra te Mexico," synger Lynni Treekrem, og det gjør hun ikke så dumt i. Mexico er en mellomamerikansk gryterett av kultur, farger, god mat, historie, natur - og solrike strender.

Mexico er en favoritt blant amerikanere. Ikke så rart, siden landet ligger rett over grensen i sør. Men Mexico trekker også turister fra vår del av verden, også nordmenn. Vi reiser på chartertur (til Yucatanhalvøya), språkkurs, backpackertur eller på temareiser. Få som har vært i Mexico, angrer på at de tok turen. Har du lyst til å reise? Da er det bare å velge seg en av strendene i toppsjiktet og begynne planleggingen.

Forbes Traveler har sammen med sine mexicoeksperter påtatt seg å kåre de beste strendene det store landet har å by på. DinSide har vært på flere av strendene Forbes trekker frem, og kan skrive under på at Mexico er et godt valg for deg som vil ha en eksotisk strandferie.

Her er de beste strendene i Mexico:

Xpu-ha Playa, Tulum

Ingen tvil, dette må være en av Mexicos - om ikke verdens - vakreste strender. Den ligger ved Tulum, på Yucatanhalvøya, Mexicos karibiske kyst (også kalt Riviera Maya). Mayaruinene ligger helt ute på klippekanten, og sør for ruinene strekker de hvite sandstrendene seg langt og lengre enn langt. Det er forholdsvis lite utbygget her. Det finnes en del mindre hoteller, men heldigvis har ikke kjemperesortene ødelagt kysten ennå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer