Mexicos vakreste by

Høyt oppe i fjellene ligger byen som kalles Mexicos vakreste - San Cristobal de Las Casas.

Publisert
Sist oppdatert

Hele 2.100 meter over havet, i Sierra de Chiapas, ligger kolonibyen fra 1528. Her er det langt til nærmeste by, langt til nærmeste motorvei og langt til havet. Og det merker du. Her er stemningen forbausende harmonisk på tross av de politiske gnisningene de siste årene. Og selv om byen er full av turister, får du en følelse av å ha reist tilbake i tid - til et bortgjemt perle.

Mange som kommer til San Cristobal velger å bli lenger enn de hadde tenkt. Mange tar kunstkurs, eller bor hos en meksikansk familie og lærer spansk.

Backpackernes by

Det er først og fremst backpackere og meksikanske turister som besøker San Cristobal de Las Casas. Du kommer deg hit både med buss og fly. Dette er en liten by, hvor du kan gå til og fra det meste. Bortsett fra de store markedene har ikke byen noen spesiell turistattraksjon, men du kan vandre rundt i vakre gater, og gå deg på den ene spektakulære kirka etter den andre. Kirka Iglesia de San Cristobal ligger på toppen av en knaus over byen, og herifra har du utsikt over hele byen og fjellene rundt.

Kafé- og restaurantlivet i San Cristobal er en fryd for norske lommebøker. Tre retters middag med vin og kaffe får du for under 150 kroner. Kafeene er trendy, men også fulle av tradisjonell meksikansk kunst. Mange kafeer har levende musikk på kvelden. Hotellene er også svært rimelige. Sentralt i byen ligger det koselige hoteller på rekke og rad. Vi bodde på et fire stjerners hotell for to hundre kroner natta per person.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer