Middelhavets deiligste øyer

Hit reiser du for den beste øyopplevelsen i Middelhavet i sommer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er det renommerte reisetidsskriftet Condé Nast Traveller, som har kåret de beste øyene i Middelhavet.

Under finner du listen over øyene og hvorfor du bør reise akkurat hit:

 • Kypros

  Med spa i verdensklasse, gourmetrestauranter og designerinteriør som standard, kan det være lett å glemme hva øyen på utsiden av hotelldøren handler om når du kommer til Kypros. Men prøv å ikke glemme at øyen har vakre arkeologiske ruiner, grotter med utrolig vakre veggmalerier, samt gylne strender å by på.

 • Djerba, Tunisia

  Det var den mytiske lotusblomsten som fristet Odysses til å bosette seg på denne i stor grad uberørte tunisiske øyen. Det er likevel vennligheten blant folket her, som kommer til å få deg til å ikke ville reise hjem igjen.

  Livet på øya er fylt med blomster og lukter. På vinteren lukter det av appelsinblomster, mens på sommeren er det sjasmin som fyller luften. I sjasminsesongen vil du se menn som går rundt med buketter av blomstene bak øret. Djerba er relativt uoppdaget av nordmenn og mange av Europas øvrige turister, mens franskmenn og italienere har reist til blomsterøya i flere tiår.

  I Tunisia og Djerba finner du vakre omgivelser ikke for preget av turisme. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
  I Tunisia og Djerba finner du vakre omgivelser ikke for preget av turisme. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


  Den store charterguiden til Tunisia...

 • Hvar, Kroatia

  Den kroatiske kysten har fort blitt den franske riviera i øst. I den sammenheng er Hvar definitivt svaret på St. Tropez. Selv om øya har vært populær blant yacht-folket i årevis, har den tidligere vanskeligheten med å komme seg hit, ført til at stedet fortsatt er ganske stille og uberørt.

  Og det er lett å se attraksjonene på Hvar. Det klare grønnblå vannet, lukten av lavendel og steinete åser som leder ned mot den vakre havnen fylt med vuggende båter.

  Finn din drømmeøy i Kroatia...

 • Ibiza, Spania

  Tidligere kjent som Middelhavets store partyøy, har Ibiza nå blitt voksen og viser en mer sofistikert side av seg selv. Det er definitivt tid for å falle for sjarmen dens igjen. Mens Ibiza by fortsatt er 25-timers diskofeber i døgnet, finnes det mange rolige små landsbyer og byer som du kan oppdage på egenhånd.

  Den store spaniaguiden...

 • Malta

  Malta er en liten juvel som overraskende nok ikke har blitt oppdaget av så mange turister. Å se øyen i morgendisen hvis du ankommer med båt (noe du burde) er uforglemmelig, samtidig som kveldsbelysningen av kirketårn og gamle bygninger vil henge med deg i mange år fremover.

  Malta er det perfekte valg for deg som vil kombinere kultur og en god dag på stranden.

 • Santorini, Hellas

  Denne fantastiske øyen er så gresk som du kan forestille deg. Små hvite hus, blå dører og brostensbelagte gater. Strendene er en blanding av lange hvite og svarte strekker rammet inn i turkist vann, samtidig som maten er fantastisk.

  Her finner du verdens beste restaurantbyer...

  Trenger du noe mer for å bestille en tur hit?

  Trendy i Kroatia, lobbyen i det nyrenoverte Riva Hvar Hotel. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
  Trendy i Kroatia, lobbyen i det nyrenoverte Riva Hvar Hotel. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


 • Sicilia, Italia

  Her finner du all den pizza og piazzas til å føle at du er i Italias vugge.
  Du kan også leve deg inn i Italias unike historie og oppdage ruiner som har tilhørt alle sivilisasjonene som har styrt øya siden de gamle grekerne.

  Det er mye å se og enda mer å spise. Reis vest på øya og kos deg blant romerske villaer, følg kystruten mellom Mazara del Vallo og Trapani (via Marsala) og du vil bli forelsket.

  Her får du ekstremt mye ferie for pengene i mai...

 • Lipariøyene, Italia


  Vinneren av kåringen er de vakre lipariøyene som ligger ikke langt fra Sicilia og er kjent for sitt glitrende uteliv og flotte vulkaner.

  De er en pose "godt blandet" av røffe og skinnende juveler som tiltrekker seg en blanding av magnater fra Milano, sicilianske prinser, familier i jakt på en stille ferie og den internasjonale moteeliten.

  Her finner du priser helt ned i 548,- kroner for å reise til øyene i oversikten

  Det italienske kjøkken er ikke å forakte. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
  Det italienske kjøkken er ikke å forakte. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer