Middelhavets dykkeparadis

Ved Malta ligger grottene, korallene og vrakene og venter på deg.

Publisert
Sist oppdatert

Sola skinner fra skyfri himmel, og det knallturkise og krystallklare vannet i Inland Sea i Dwejra på Gozo i Malta lokker til et bad. Men det er ikke bading de rundt 20 personene som står på land har tenkt å bruke timene på.

De skal utforske en helt annen verden - Poseidons rike.

- Dykkingen her er spektakulær, sier Relinde Vet, dykkerinstruktør ved Calypso Divers, mens hun gjør seg klar til å ta med en gruppe dykkere ut på oppdagelsesferd.

De av dere lesere som dykker allerede, vet sikkert at Malta regnes som et av de beste stedene å dykke i Middelhavet. Det er det ekstremt klare vannet som gjør det så bra å dykke her.

Prøvedykk for nybegynnere

Det var nettopp dykkingen som brakte Relinde, som opprinnelig er nederlansk, til Malta. Hun begynte å dykke sammen med faren sin som 15-åring, og sammen dro de til Malta på dykkeferie. Hun ble så oppslukt av dykkingen at hun tok sommerjobb som dykkerinstruktør da hun ble eldre. For seks år siden ble hun dykkerinstruktør på heltid, og flyttet til Gozo.

Relinde forteller at Gozo ikke bare er en dykkerdestinasjon for de erfarne dykkerne. Det finnes flere dykkeområder med grunnere vann som er perfekte for uerfarne dykkere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer