Middelhavets ukjente perler

Ikke alle middelhavsøyer er fulle av folk. Her finner du fred og ro selv midt på sommeren.

Publisert
Sist oppdatert

Drar du til Middelhavet i juli og august er du garantert å treffe horder av andre turister. Eller?

Ikke ifølge den britiske forfatteren Charles Arnold, som har skrevet boken Mediterranean Islands, en guidebok til øyene i Middelhavet. I den britiske avisen The Independent trekker han frem de øyene som er minst folksomme, altså øyene der du bør dra for å oppleve fred og ro. Selv i tjukkeste høysesongen kan du finne en fredelig plett på disse øyene.

Les også: Hemmelige middelhavsøyer

I Kroatia

Det kryr av øyer langs Kroatias kyst, så det er ikke så overraskene at flere av dem er rolige oaser selv i juli og august. Øya Mljet har et naturreservat, som er et populært turområde for gående og syklister. Ellers er øya kjent for sin gode fiskemat, ost og vin. Mljet ligger 1 1/2 times hydrofoiltur fra Dubrovnik.

Sveti Klement er en fin familieøy, fordi det ikke finnes biler her. Mange vannaktiviteter og vakre strender og bukter trekker opp. Øya ligger bare en 20 minutters båttur fra Hvar utenfor Split.

I Hellas

Hellas er det største øyriket i Middelhavet, og dermed finnes det mange rolige og lite turistifiserte øyer her. Alonissos i Sporadene er en fin øy for naturelskere. Sporadene er en marinpark, der dyrelivet er unikt og beskyttet, og her finner du den sjeldne munkeselen. Nærmeste flyplass er på Skiathos, som er en charterdestinasjon. Den ligger en times båttur unna Alonissos.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer