Midtnorge

Midt i Norge kan du besøke en helt ny familiepark, besøke Norges sørligste bebodde fiskevær, eller, hvis du har tid, ta Den Gyldne Omvei.

Publisert
Sist oppdatert

Turistmagnetene i Midtnorge er severdigheter som Nidsarosdomen, jugendbyen Ålesund eller Stiklestad i Verdalen. Men det finnes mye annet å finne på i denne delen av Norge. Her er Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdals alternativer:

NORD-TRØNDELAG

Norveg senter for kystkultur og kystnæring i Rørvik viser Kyst-Norges utvikling i løpet av 10.000 år gjennom spennende og interaktive utstillinger. Senteret smykket seg med tittelen "European Museum of the Year 2005", og har blitt et landemerke på grunn av den spesielle arkitekturen. Blir det litt vel moderne, ligger det bevaringsverdige fiskeværet Sør-Gjæslingan bare fem mil unna. Her finnes rorbuer, væreierbolig, salteri og trandamperi.

Ekstern lenke:Norveg

Hegra festning er et nasjonalt minnesmerke som ble bygd for å forsvare oss mot Sverige etter unionsoppløsningen. Under kampene i 1940 klarte en norsk styrke under kommando av major Reidar Holtermann å bemanne den forlengst nedlagte festningen. De holdt stand mot tyske angrep i 25 dager helt til 5. mai. Anlegget er intakt med skyttergraver, tunneler, ganger, oppholdsrom og kommandotårn. Det er fast omvisning med guide om sommeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer