Min sommerby: Oslo

Et øye for øyene og en svakhet for kafeer i ukjente gater. Tove Nilsen er forelsket i sitt Oslo.

Publisert
Sist oppdatert

Hver uke denne sommeren vil DinSide Reise presentere en norsk by gjennom øynene på en profil fra stedet. Denne uka snakker Tove Nilsen om Oslo.

En rekke av Tove Nilsens bøker tar utgangspunkt i og rundt hovedstaden. Forfatteren ga senest i 2005 ut romanen Sommer, hvis innhold kretser om Oslo, fra hjørnet på Kontinental til Østmarka.

- Boka er en hyllest til sommeren, og en slags forelskelsesbok – i Oslo. Den ga lov til å gjenoppdage byen og få med stemningene, og hva som blomstrer hvor, sier Nilsen.

Her er Tove Nilsens sommertips til Oslo:

Hva er det beste med Oslo om sommeren?- Det beste med Oslo er at det går an å gjøre så veldig mye forskjellig. Ute myldrer det med folk, og blir man for lei kan man enkelt finner plasser hvor det ikke er det.

Hva er dine beste tips for sommer-Oslo? Etter kort betenkningstid beskriver Nilsen utekafeen bak Domkirken og Kirkeristen: Trattoria Cappuccino.

- Når du er her, kan du nesten glemme at du er i Norge. Denne er verdt et besøk, særlig med tanke på at byrådet tidligere har villet rive plassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer