Min sommerby: Tromsø

Over Nordens Paris smiler midnattssola. Ifølge Jørn Hoel gjør den at tromsøværingene virkelig blomstrer på sommeren.

Publisert
Sist oppdatert

Hver mandag denne sommeren har vi latt en kjendis presentere sine sommertips til hjembyen. Denne uken er det Tromsøs tur.

Tromsø har mer å by på enn polarmuseum, fjellheis, fotball og basketball og Ishavskaterdalen. Årlig avholdes rundt ti anerkjente festivaler, inkludert en internasjonal jazzfestival, filmfestival og Buktafestivalen. En samlet utelivskapasitet på 20.000 gjester i by med rundt 60.000 innbyggere, hvor en sjettedel er studenter, sier sitt om den sosiale faktoren i landsdelens sentrum.

Jørn Hoel har vært med å prege norsk musikk de siste 20 årene. Artisten og komponisten turnerer for tida sommerlandet og tar sine siste grep på albumet som skal ut i september; På grunn av dæ.

- Det er ei litt sånn lun plate med fine stemninger, en blanding av plata jeg slo gjennom med (Varme ut av is (1987), red. anm) og soulmusikk på norsk.

Hva er det beste med Tromsø om sommeren?- At man kan vandre rundt hele døgnet, uten noe peiling på hva klokka er, reke ned på kaia, fra pub til pub og drikke øl, sier Hoel.

Hoel synes Tromsø er utrolig vakkert med sin natur, plassering og fjell rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer