Mindre smitte enn i Norge nå

Det er flere land som har mindre smitte enn i Norge - og som likevel er merket røde.

MINDRE SMITTE - LIKEVEL RØDT: Tyskland er et av landene som har mindre smittetrykk enn Norge akkurat nå, men som fremdeles er merket rødt i norske myndigheters smittekart. I Tyskland er smittetrykket nå på 23,7 per 100.000 siste 14 dager - mens det norske tallet er 28,6. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
MINDRE SMITTE - LIKEVEL RØDT: Tyskland er et av landene som har mindre smittetrykk enn Norge akkurat nå, men som fremdeles er merket rødt i norske myndigheters smittekart. I Tyskland er smittetrykket nå på 23,7 per 100.000 siste 14 dager - mens det norske tallet er 28,6. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Torsdag endret norske myndigheter igjen Europa-kartet og nå er det kun fem land samt noen regioner i Sverige og Finland, som er gule.

Fra og med midnatt natt til lørdag 19. september, er disse landene også røde:

Estland, regionen Södra Savolax (Etelä-Savo) i Finland samt til regionene Sjælland og Nordjylland i Danmark. Dermed er hele Danmark blir rødt.

Også Polen er satt i rødt, på tross av at smittetallet der er lavere enn det myndighetene anser som grensa. Dette forklarer myndighetene med stigende smittetall de siste dagene, mye reiseaktivitet fra Polen til Norge og flere importtilfeller.

Fra og med 19. september fjernes også innreisekarantenen for Island og Liechtenstein, som går fra rødt til gult på smittekartet.

Island og Polen har for øvrig samme smittetall siste 14 dager, ifølge det europeiske smittevernbyråets offisielle tall per 17. september.

Du må imidlertid merke deg at det kan være innreiserestriksjoner for nordmenn i utlandet, selv om norske myndigheter har satt landene til gule:

Både Litauen og Latvia har for eksempel satt begrensninger for nordmenn på grunn av de høye norske smittetallene - og du må i karantene i landene dersom du velger å reise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer