Mindre strenge væskeregler fra april 2011

EU vil la deg beholde taxfreeflaskene når du mellomlander.

Foto: COLOURBOX
Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nesten så vi ikke husker de glade dager da vi bare kunne stappe håndbagasjen full av sjampoflasker, hårspray, linsevann og barberskum uten å tenke noe videre på det. I over fire år har vi måttet pakke om toalettsakene i små desilitersbeholdere, og passet på å drikke opp colaen før vi skulle gjennom sikkerhetskontrollen.

Men nå er EU i gang med å se på hvordan væskerestriksjonene etterhvert kan fjernes. Målet er å kunne ta i bruk skannere som kan analysere væskeinnhold innen 2013. Les mer om denne teknologien i denne artikkelen.

Allerede i april

Allerede i april vil flypassasjerer merke en endring i reglene, skriver Telegraph.co.uk. Passasjerer som mellomlander fra destinasjoner utenfor EU, vil ikke lenger bli fratatt væskeholdige varer kjøpt i taxfreebutikken på avreiseflyplassen.

Fritt frem for taxfreegaver

Det betyr at om du kjøper en flaske cachaça, den kjente brasilianske romen, på flyplassen i Rio de Janeiro, vil du ikke bli fratatt den når du mellomlander i Paris på vei hjem til Norge. Det samme gjelder om du finner din yndlingsparfyme på flyplassen i Singapore. Du vil ikke bli fratatt denne når du bytter fly i London. Forutsetningen er at produktene ligger i en forseglet taxfreepose, og du kan vise sikkerhetskontrollørene en kvittering for kjøpet.

Merk deg altså at dette bare gjelder produkter som er kjøpt i butikk etter sikkerhetskontroll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer