Minishoppingguide

I New York er det mer av alt du kan tenke deg enn de fleste andre steder i verden.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

New York er et must for den som vil oppnå svart belte i shopping. Her er miniguiden som kan hjelpe deg til de beste shoppingopplevelsene.

Eksklusivt

Glossy bak glass på Fifth Avenue. Fra Cartier.
Glossy bak glass på Fifth Avenue. Fra Cartier. Vis mer


De flotte kjøpesentrene og de dyreste merkebutikkene ligger på 57th Street mellom Fifth Avenue og Madison, samt et stykke langs Fifth. Beundre diamantglitteret hos Tiffany og Cartier, finn lekene du ikke trodde eksisterte hos FAO Schwarz (legendarisk lekebutikk som er stengt frem til sommeren for ombygging - ligger like ved Plaza og Central Park), kjøp designikonene hos MoMa Design Store (Museum of Modern Art som foreløpig er flyttet til Queens - butikken ligger imidlertid fortsatt på 53rd St mellom Fifth og Sixth) og belønn føttene med en ekte Manolo Blahnik (54th st mellom Fifth og Sixth).

Berømte designere hos Bergdorf Goodman (Fifth Ave og 57th og 58th St.) er midt i smørøyet, og det er kort vei til velkjente giganter som Bloomingdale's (Lexington Ave og 59th St), Barneys (Madison mellom 60th og 61st St), Henri Bendel (Fifth mellom 55th og 56th St) og Saks Fifth Avenue (Fifth mellom 49th og 50th St).

Bare se - ikke ta bilder - hos Prada i SoHo.
Bare se - ikke ta bilder - hos Prada i SoHo. Vis mer


Sprekt

Flagskipbutikkene og de villeste og dyreste designerne finner du stort og smått av i SoHo, nord for Canal St. og sør for Houston, vest for Centre og Lafayette. Pradabutikken er et must (575 Broadway) selv om de færreste har mage til å handle der - prisene står i stil med det ytterst futuristiske interiøret, og turister får streng beskjed om å pakke ned fotoapparatene. Otto Tootsie Plohound er stedet for å finne skoene ingen har maken til i gamlelandet (431 W. Broadway) og hos Tommy Hilfiger får gutta hjelp til å kle seg i skjorter ingen av kompisene tør tenke på ennå her hjemme (372 W. Broadway). Innimellom finner du kjente og mindre kjente designere som viser deg godsakene fra overraskende fasjonable butikker skjult av lett forlorne fasader.

Spennende

Nytt og sprekt i NoLiTa. Fra Girlcat på Elizabeth Street.
Nytt og sprekt i NoLiTa. Fra Girlcat på Elizabeth Street. Vis mer


For tingene du absolutt ikke finner andre steder drar du til området som av mange er kåret til det beste shoppingstrøket i byen for tiden: NoLiTa - north of Little Italy. Området nord for Hester St. og øst for Lafayette byr på det siste nye. Her finner du snåle butikker med de morsomme tingene du ikke ante du trengte, og de spreke klærne ingen du kjenner garantert har sett før. Stedet for å gjøre egne oppdagelser - sjekk for eksempel Elizabeth Street, Mott Street og Mulberry Street. Litt billigere enn i SoHo - men for alle del - dette er fortsatt godt priset. Blir du lei av design, la nesa peke sydover mot Chinatown, syd for Canal Street og rot deg inn mellom eksotiske matvarer, kimonoer og snurrepiperier.

Lavprisen

Merkevarer fra forrige sesong til store avslag finner du like ved Ground Zero, i Cortland Street. Century 21 ligger godt utenfor shoppingallfarvei, men er verdt turen om du vil gjøre gode handler på merkeprodukter.

 • Gjør New York på budsjett eller uten budsjett
 • Servicen

  Større butikker har vaktfolk i inngangen og håndfull på håndfull av tjenestevillige løpegutter og -jenter som straks kommer på fornavn med deg, henter, bringer og hjelper. De stiligste stedene har romslige prøverom med plass både til deg og en medbragt eller to. Ringeklokker for personlig service er ikke uvanlig, og de fleste jobber på provisjon og strekker seg langt for å yte service til handlevillige kunder.

  Hvordan?

  Taxi er ikke veldig dyrt, og anbefales som hjemtransport om du har armene fulle av handleposer. Utfarten gjør du billigst med undergrunnen, og med godt fottøy er du forberedt - handleturen i New York gjøres best til fots.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer