Minishoppingguide

I New York er det mer av alt du kan tenke deg enn de fleste andre steder i verden.

Publisert
Sist oppdatert

New York er et must for den som vil oppnå svart belte i shopping. Her er miniguiden som kan hjelpe deg til de beste shoppingopplevelsene.

Eksklusivt

De flotte kjøpesentrene og de dyreste merkebutikkene ligger på 57th Street mellom Fifth Avenue og Madison, samt et stykke langs Fifth. Beundre diamantglitteret hos Tiffany og Cartier, finn lekene du ikke trodde eksisterte hos FAO Schwarz (legendarisk lekebutikk som er stengt frem til sommeren for ombygging - ligger like ved Plaza og Central Park), kjøp designikonene hos MoMa Design Store (Museum of Modern Art som foreløpig er flyttet til Queens - butikken ligger imidlertid fortsatt på 53rd St mellom Fifth og Sixth) og belønn føttene med en ekte Manolo Blahnik (54th st mellom Fifth og Sixth).

Berømte designere hos Bergdorf Goodman (Fifth Ave og 57th og 58th St.) er midt i smørøyet, og det er kort vei til velkjente giganter som Bloomingdale's (Lexington Ave og 59th St), Barneys (Madison mellom 60th og 61st St), Henri Bendel (Fifth mellom 55th og 56th St) og Saks Fifth Avenue (Fifth mellom 49th og 50th St).

Sprekt

Flagskipbutikkene og de villeste og dyreste designerne finner du stort og smått av i SoHo, nord for Canal St. og sør for Houston, vest for Centre og Lafayette. Pradabutikken er et must (575 Broadway) selv om de færreste har mage til å handle der - prisene står i stil med det ytterst futuristiske interiøret, og turister får streng beskjed om å pakke ned fotoapparatene. Otto Tootsie Plohound er stedet for å finne skoene ingen har maken til i gamlelandet (431 W. Broadway) og hos Tommy Hilfiger får gutta hjelp til å kle seg i skjorter ingen av kompisene tør tenke på ennå her hjemme (372 W. Broadway). Innimellom finner du kjente og mindre kjente designere som viser deg godsakene fra overraskende fasjonable butikker skjult av lett forlorne fasader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.