Klage på flyreise

Misforsto - kostet dyrt

Utenlandsturen fikk en kjedelig vending.

DATOKRØLL: Klager ville ha erstatning fra Wizz Air. Flyklagenemda mener passasjeren misforsto beskjeden fra selskapet. Foto: Martin Gramnæs
DATOKRØLL: Klager ville ha erstatning fra Wizz Air. Flyklagenemda mener passasjeren misforsto beskjeden fra selskapet. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert

Å reise med fly kan føre til stress hos mange. Spesielt endringer i flytid kan få blodpumpa til å slå raskere hos mange.

Vi vet ikke om det er bakgrunnen for denne saken som nylig var opp i Flyklagenemda, men sikkert er det at en liten glipp hos passasjeren kostet vedkommende både tid og penger.

Hevder hun ble feilinformert

Det var tidlig 7. august i fjor at passasjeren skulle reise med Wizzair til utlandet med planlagt avgangstid klokken 17.25.

Vedkommende har overfor nemda forklart at hun på avreisedagen mottok en e-post og sms fra Wizz Air der det sto at avreisedagen var endret og at ny avgang ville være den 8. august. Da klager kom til flyplassen dagen etter viste det seg at dette ikke stemte, heter det i klagen.

TIPS: Dette er genialt om du vil se serie eller film på flyet! Video: Hanna Krogh-Reinsnes. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Ingen på flyplassen eller hos Wizz Airs kundeservice visste hva som var skjedd. Klager ringte Wizz Air tre ganger og fikk alle gangene beskjed om at de ville ringe henne opp igjen, men det skjedde ikke. Da klager endelig kom i kontakt med Wizz Air og forklarte situasjonen fikk hun bekreftet at hun kunne kjøpe ny billett og få denne refundert, men at hun måtte sende en skriftlig klage.

Etter noen uker fikk hun et ufullstendig svar på klagen og beskjed at hun ikke hadde krav på noe, har hun opplyst til nemda.

Klager mener Wizz Air ikke har gitt klagen en reell behandling.

Vedkommende måtte kjøpe ny billett med et annet selskap til 1279 kroner, og kom også fram til destinasjonen en dag senere enn planlagt. Hun hevdet seg feilinnformert av selskapet, og krevde standarderstatning for forsinket ankomst på 250 euro, samt refusjon for begge billettene.

Blingset med datoer

Wizz Air har imidlertid en annen versjon av saken. De viser til at flygningen kun ble forsinket med 43 minutter. Dette viser en trafikklogg de har lagt fram for Flyklagenemda.

De viser også til eposten som ble sendt ut til passasjerene i forbindelse med forsinkelsen.

Datoen i denne eposten er skrevet etter engelsk format: altså «måned/dato/tid».

«Ny beregnet avgangstid: 18:10, 8/07/2021», står det altså i eposten som nemda har gjengitt i saken.

Og det er her problemet ligger, ifølge nemda, som mener at passasjeren må ha misforstått dateringen, og dermed trodd at flygningen hadde blitt utsatt fra 7 til 8. august.

I mailen fra flyselskapet kommer det også frem at innsjekk stengte til opprinnelig oppsatt tid.

– Etter nemndas oppfatning har klager misforstått informasjonen i e-posten, og trodd at avgangen var forsinket til neste dag. Dette er Wizz Air ikke ansvarlig for, mener nemda, og gir dermed passasjeren ikke medhold i klagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer