SAS-streik

Mister søsterens bryllup: - Sint

- Det gjør meg veldig trist, forteller Christel Normann. SAS-streiken gjør at hun mister muligheten til å se søsteren sin gifte seg.

STREIKERAMMET: Bart Gommers (til venstre) og Christel Normann da de selv giftet seg i fjor høst. I midten barna Chloë Rojer og Brent Gommers. Foto: NTB
STREIKERAMMET: Bart Gommers (til venstre) og Christel Normann da de selv giftet seg i fjor høst. I midten barna Chloë Rojer og Brent Gommers. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist søstrene Renée og Christel Normann så hverandre, var da sistnevnte giftet seg i Belgia, hvor hun bor med mann og barn, i september i fjor.

Til helga er det Renées tur, og Christel hadde gledet seg stort til å ta med seg mann og to barn til bryllupsfeiring i Norge.

- Vi har ikke vært i Norge på lang tid på grunn av corona, min yngste sønn har aldri vært der. Spesielt han gledet seg masse, forteller Christel til Dagbladet.

Det var NRK som omtalte saken først.

Fant ikke alternativ

Streiken i SAS har rammet over 30 000 reisende, og Christels familie ble en av dem.

De skulle fly med SAS fra Amsterdam, og videre til Bodø. Da meldingene om en mulig streik kom sjekket de andre alternativer. Men andre fly og tog var enten fullbookede, eller ble for dyre alternativer.

- Vi kunne kommet oss til Bodø, men det hadde kostet 5000 kroner per person, og vi hadde trolig ikke kommet i tide heller. Det blir for mye, sukker hun.

Hun synes det er trist at så mange blir rammet av flystreiken.

- Jeg skjønner hvorfor de streiker. Men synes det er dumt at de gjør det på en så travel tid, og at de ikke kan hjelpe oss med andre måter å komme fram på, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.