SAS-streik

Mister søsterens bryllup: - Sint

- Det gjør meg veldig trist, forteller Christel Normann. SAS-streiken gjør at hun mister muligheten til å se søsteren sin gifte seg.

STREIKERAMMET: Bart Gommers (til venstre) og Christel Normann da de selv giftet seg i fjor høst. I midten barna Chloë Rojer og Brent Gommers. Foto: NTB
STREIKERAMMET: Bart Gommers (til venstre) og Christel Normann da de selv giftet seg i fjor høst. I midten barna Chloë Rojer og Brent Gommers. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist søstrene Renée og Christel Normann så hverandre, var da sistnevnte giftet seg i Belgia, hvor hun bor med mann og barn, i september i fjor.

Til helga er det Renées tur, og Christel hadde gledet seg stort til å ta med seg mann og to barn til bryllupsfeiring i Norge.

- Vi har ikke vært i Norge på lang tid på grunn av corona, min yngste sønn har aldri vært der. Spesielt han gledet seg masse, forteller Christel til Dagbladet.

Det var NRK som omtalte saken først.

STREIK: Formann i Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, forteller at han føler seg brukt etter at SAS og pilotene ikke klarte å komme frem til en løsning søndag formiddag. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer

Fant ikke alternativ

Streiken i SAS har rammet over 30 000 reisende, og Christels familie ble en av dem.

De skulle fly med SAS fra Amsterdam, og videre til Bodø. Da meldingene om en mulig streik kom sjekket de andre alternativer. Men andre fly og tog var enten fullbookede, eller ble for dyre alternativer.

- Vi kunne kommet oss til Bodø, men det hadde kostet 5000 kroner per person, og vi hadde trolig ikke kommet i tide heller. Det blir for mye, sukker hun.

Hun synes det er trist at så mange blir rammet av flystreiken.

- Jeg skjønner hvorfor de streiker. Men synes det er dumt at de gjør det på en så travel tid, og at de ikke kan hjelpe oss med andre måter å komme fram på, sier hun.

SKUFFET: Christel Normann. Foto: Privat
SKUFFET: Christel Normann. Foto: Privat Vis mer

- Bare trist

Søster Renée som gifter seg denne helga, sier det er dårlig timing, og synes det er kjipt å gifte seg uten at søsteren og hennes familie er til stede.

- Dette går ut over mange uskyldige, og koster meg og samfunnet dyrt. Jeg håper de finner ut av dette, slik at ikke flere havner i liknende vanskelig situasjon. Det her er bare trist.

For å gi barna et plaster på såret kastet familien rundt på planene og dro på en spontan campingferie til Frankrike.

- Det var fint å få tankene over på noe annet. Men det er ikke sånn det skulle være. Det viktigste var bryllupet, det kan man ikke erstatte, påpeker Christel.

SAS-STREIK: Hotellkonge Petter Stordalen sier han synes det er ufattelig leit at ting har blitt som de har blitt i SAS. Video: Expressen. Reporter: Daniel Ingmo Vis mer

- Hvordan får dere opplevd bryllupet nå?

- Det blir gjennom bilder og video. Hele familien vår er der, men ikke vi. Det gjør meg trist, for det er et veldig viktig øyeblikk, som jeg helst skulle vært der for å oppleve, avslutter hun.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer