Mistet bonuspoengene

Han hadde samlet tusenvis av bonuspoeng, men mistet dem før han fikk brukt dem. For tidlig? Reklamasjonsnemnda for rutefly tar saken.

Publisert
Sist oppdatert

Klager opprettet bonuskort i april 1997, og opparbeidet seg nær 30.000 poeng i løpet av det første året. De ble imidlertid slettet av SAS i mars 2002. Klager mener de fortsatt var gyldige, og ikke skulle forfalle før fem år etter opptjening.

Bonuspoengene gikk rett i søppla for flypassasjeren.
Bonuspoengene gikk rett i søppla for flypassasjeren. Vis mer

Skroll ned for mer.


SAS EuroBonus bekrefter overfor nemnda at poeng er gyldig opp til fem år. I dette tilfellet hadde klager poengforfall i mars. Det betyr at poeng fra 1997 måtte brukes innen mars 2002, poeng fra 1998 måtte brukes innen mars 2003. Klager hadde imidlertid ingen poeng fra 1998, og de poengene han hadde tjent inn i 1999 forfaller 31. mars neste år.

Les vilkårene

SAS vilkår slår fast at det er året poengene blir inntjent som betyr noe. Forfallsdato beregnes fra den dato du blir medlem. Klager ble medlem i april 1997, og hadde følgelig forfall siste mars 2002 for poeng fra det første året. Nemnda mener derfor at sletting av poeng er i overensstemmelse med vilkårene. Klager får ikke medhold.

Les mer om klagenemnda for rutefly

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer