Flykaoset

Mistet flybilletter verdt 45 000 kroner

- Hele verden raste sammen, tenkte familiefaren da han og barna sto igjen på flyplassen.

RÅDLØS: Familiefar Halifa Njie er oppgitt over situasjonen han havnet i sammen med barna sine. Her avbildet med sønnen. Foto: Privat
RÅDLØS: Familiefar Halifa Njie er oppgitt over situasjonen han havnet i sammen med barna sine. Her avbildet med sønnen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halifa Njie og barna hans ble sjokkerte over det som ventet dem på Gardermoen før ferieturen som lenge har vært planlagt.

- Jeg var helt fortvilet over situasjonen, og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, sier Njie, som er tydelig preget av situasjonen.

Familiefaren og barna på 6, 14 og 15 år skulle endelig besøke Gambia, Njies hjemland. Det er fire år siden barna har sett besteforeldrene sine sist.

Romerikes Blad omtalte saken først.

- Jeg var i Gambia for to år siden, og rakk å komme hjem før Norge stengte ned grunnet pandemien. Men med tenåringer er det bedre å reise i sommerferien, sier Njie.

Trodde alt var i orden

Njie har ferie i første pulje og tenkte at det passet fint med barna sin sommerferie. Han forteller at de sjekket hva som trengtes av dokumentasjon for corona før avreise.

- Vi skulle fly med Brussels Airlines og sjekket derfor hjemmesiden deres. Der sto det at vi ikke trengte noe annet enn grønt coronapass, sier Njie.

Njie jobber som sykepleier og er fullvaksinert. Barna derimot er ikke det.

- Døtrene mine er ikke vaksinerte fordi de har hatt corona to ganger. Sønnen min har også hatt corona for under 180 dager siden, og er derfor heller ikke vaksinert, forteller familiefaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer