Mistet kameraet? Finn det på nett

En ny nettside gjenforener folk med sine tapte feriebilder.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan skje den beste - plutselig har du glemt igjen kameraet eller minnebrikken på bussen, hotellrommet eller stranda.

Alt håp om å se kameraet eller feriebildene igjen er imidlertid ikke ute. En ny nettside hjelper kameraer og feriebilder å finne tilbake til sine eiere, skriver Yahoo News.

På nettsiden Ifoundyourcamera legger finnerne ut et eller to av bildene fra kameraene de finner, slik at eieren kan kontakte dem og få igjen både bilder og kamera.

Det er amerikanske Matt Prepost som har laget nettsiden, som i løpet av sine første tre måneder hatt 700.000 besøkende, og det er lagt ut bilder fra 60 mistede kameraer. Åtte personer har foreløpig fått tilbake bildene sine.

Hvordan er det mulig å glemme disse tingene?

Ulovlig publisering?

Amerikanerne er alltid opptatt av sine "legal rights", og en advokat Yahoo News snakket med, mente at det ikke bare er greit å publisere folks private bilder på nettet. Fotografen har nemlig rettighetene til sine bilder, så selv om meningen er å gi fotografen bildene sine tilbake, og man bare publiserer ett eller to av dem, kan det oppstå problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer