Flykaoset

Mistet koffert med viktige medisiner

Streik og personalmangel skaper kaos på flyplasser i hele Europa. Elin Rasmussen fryktet at ferien skulle være spolert, etter at kofferten med MS-medisiner forsvant sporløst.

MED BAGASJEN FØR AVREISE: Elin Rasmussen har fortsatt ikke fått igjen bagasjen flere dager etter hjemkomst fra Marokko. Foto: Privat
MED BAGASJEN FØR AVREISE: Elin Rasmussen har fortsatt ikke fått igjen bagasjen flere dager etter hjemkomst fra Marokko. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag landet Elin Rasmussen (29) på Gardermoen, etter en lang reise med Norwegian hjem fra ferie i Marokko.

Først ble flyet hun skulle ta fra København til Oslo kansellert av «tekniske årsaker». Vel fremme, etter en omvei via Stockholm og fem timer bak skjema, var heller ikke kofferten hennes å spore i bagasjehallen.

Fire dager seinere er kofferten, som inneholdt dyrebare medisiner, fortsatt sporløst borte.

Beskjeden «Tracing continues. Please check back later» er det som møter henne i flyselskapets bagasjesporingsportal.

- De har ikke greid å finne bagasjen min. Jeg har ikke fått noe hjelp av Norwegian, sier Rasmussen til Dagbladet. Hun har opplevd flyselskapet som utilgjengelige.

Avhengig av medisiner

29-åringen har multippel sklerose (MS) og tar såkalte bremsemedisiner mot sykdommen morgen og kveld.

Tar hun dem, merker hun ikke noe til sykdommen.

Overfor Aftenposten, som først omtalte saken, oppgir Rasmussen at medisinene i kofferten har en verdi på 24 000 kroner og beskriver prosessen med å få tak i nye som «omstendelig».

Under reisen oppbevarte hun ett brett med medisiner i håndbagasjen. Resten befinner seg i den forsvunne kofferten, sammen med store deler av sommergarderoben.

- Jeg har mistet alle klærne. Du pakker jo med deg alt når du først skal på ferie, sier hun fortvilet.

FORSVUNNET: Elin Rasmussen fotografert før avreise fra Marokko med kofferten sin. Foto: Privat
FORSVUNNET: Elin Rasmussen fotografert før avreise fra Marokko med kofferten sin. Foto: Privat Vis mer

Norwegian beklager

Flyplasser over hele Europa har de siste ukene vært rammet av et voldsomt kaos, og det er lite som tilsier at det vil avta med det første.

I Norge er det i hovedsak streik som kan velte folks ferieplaner, mens flynæringen i resten av Europa skriker etter arbeidskraft.

Norwegian er blant flyselskapene som har sett seg nødt til å kansellere flere flygninger som følge av flytekniker-streiken. Det har medført stor pågang hos flyselskapets kundesenter.

- Vi beklager at vi for øyeblikket har ventetid på telefonen. Det skyldes at mange ringer oss for oppdatert informasjon på grunn av pågående streik, køer på flyplassene eller vedrørende forsinket bagasje, sier presseansvarlig Andreas Hjørnholm i en skriftlig uttalelse til Dagbladet.

Han vil også beklage at Rasmussens bagasje ikke har dukket opp.

- Vi har stor forståelse at dette er en frustrerende situasjon.

Ifølge pressekontakten skjer det ikke ofte at flyselskapets kunder opplever forsinket bagasje, men i sommermånedene, med stort press på flyplassene og mye innsjekket bagasje, kan det skje at enkeltsaker «ikke blir fulgt opp slik vi ønsker».

- Det er svært sjelden at innsjekket bagasje ikke kommer til rette, men dessverre kan man oppleve forsinkelser, sier Hjørnholm.

Han minner derfor om at medisiner og viktige dokumenter ikke skal ligge i innsjekket bagasje.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Refusjon først etter tre uker

Etter noen dager i Norge skal Rasmussen reise videre på ferie til Hellas med en venninne torsdag kveld.

Da Dagbladet snakket med henne onsdag, fryktet hun å ikke kunne dra, uten medisiner nok til en hel uke.

Sykehuset kunne heller ikke hjelpe til med en ny resept, forteller hun, men heldigvis fant hun et ekstra brett med medisiner som hun hadde gjemt unna.

Ferien er reddet.

Å få erstattet feriegarderoben er det verre med. Refusjon for forsinket bagasje ved hjemreise tilbyr Norwegian først etter 21 dager. Etter kontakt med forsikringsselskapet sitt forteller hun å ha fått opplyst at heller ikke de dekker dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer