Misunnelse – nok til erstatning?

Et norsk par krever erstatning for å ha fått tildelt et dårligere rom enn dem som hadde reist uspesifisert. Er misunnelse et godt nok argument i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser?

Naboen fikk bedre rom. Grunn god nok for erstatning? Illustrasjonsfoto
Naboen fikk bedre rom. Grunn god nok for erstatning? Illustrasjonsfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De hadde bestilt reise med fast plass hotell og fikk rom som vendte mot bakgården. Naboen på hotellet bestilte såkalt uspesifisert reise til redusert pis og uten fast hotellplass. De fikk et triveligere rom med utsikt til svømmebassenget. Nå krever det norske paret en erstatning som tilsvarer mellomlegget mellom en reise til full pris og en såkalt uspesifisert reise, til sammen 3.202. Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser behandler saken.

Beliggenhet

Reisearrangør Star Tour beklager at turister som har betalt full pris for en reise, tidvis kan få rom med dårligere standard enn dem som hopper på en uspesifisert reise. Men selskapet trekker også frem sitt reglement for kjøp av reiser, hvor det gjøres klart at rom i hoteller har forskjellig beliggenhet, og at dersom det ikke er betalt for en spesiell beliggenhet, anses ikke en ugunstig beliggenhet som en mangel som kan gi rett til erstatning.

Hva gir grunn til erstatning?

Det misfornøyde paret har ikke kommet til enighet med Star Tour, og Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser har behandlet tvisten. De peker på at klagerne ikke hadde avtale om leilighet med en spesiell beliggenhet eller utsikt. Pakkreiseloven § 6 –1 presiserer at en reise er mangelfull når den avviker fra det som er avtalt og med den loven i bunnen, gir de Star Tour medhold. Det vanker ingen erstatning på paret som ønsket seg bassengutsikt fremfor bakgårdværelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer