Misvisende flyplassnavn

Ryanair kaller ikke overraskende Rygge for Oslo (Rygge). Men det er flere som trikser med flyplassnavn.

- Hvordan kommer vi oss egentlig inn til byen? Foto: Colourbox
- Hvordan kommer vi oss egentlig inn til byen? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober begynner Ryanair å fly fra Rygge flyplass. Siden de allerede har omdømt Torp til Oslo (Torp), enda Torp Lufthavn ligger 110 km unna Oslo, er det ingen stor overraskelse at lavprisselskapet kaller Rygge for Oslo (Rygge).

Nå ligger Rygge faktisk mye nærmere Oslo enn Torp - Rygge ligger bare 66 km unna. Og også Norwegian opererer med navnet Oslo (Rygge).

De offisielle navnene på de to flyplassene er Sandefjord Lufthavn Torp, og Moss Lufthavn Rygge. Grunnen til at de to selskapene kaller Rygge for en osloflyplass, er selvsagt at de vil lokke til seg flere reisende.

Ryanair er forøvrig veldig glad i å "omdøpe" flyplassnavn. Barcelona (Girona) ligger 89 km unna byen. Frankfurt (Hahn) ligger 120 km unna selve Frankfurt.

Flyplasser med fancy navn

Men det er ikke bare flyselskaper som gir flyplassene lure navn for å lokke til seg flere passasjerer. Det gjør faktisk flyplassene selv, også.

Har du noen gang landet på Paris Beauvais Tille? Ryanair begynner flyvninger hit i september. Du kan sikkert få billige billetter, men vit at for å komme deg inn til Paris må du først ta en buss i 15 minutter, og så sitte på toget i en times tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer