Mitt skip er lastet med...

Gjester på Jewel of the Seas kan glede seg over en av sjøens største kunstsamlinger. Og når hun seiler ut fra Oslo 3. mai i år kan de se verker av fotografene Mette Tronvoll og Vegar Moen og performancekunstneren Kurt Johannessen - vinnerne av Royal Caribbean Arts Grant 2004.

Publisert
Sist oppdatert


Dyrebart

Royal Caribbean har investert mer enn 30 millioner kroner i kunst til sitt neste skip, Jewel of the Seas, og rederiet har altså også dette stipendprogrammet for norske kunstnere.

- Her gir vi yngre norske kunstnere en unik mulighet for internasjonal utvikling og eksponering, forteller Nordensjef Magnus Wrahme i Royal Caribbean Cruises Ltd.

Utstillingen vil stå ombord til 22. august, og bli sett av mer enn 20.000 mennesker. I tillegg til den fem-måneders lange utstillingen til sjøs får de tre norske kunstnerne får 150.000 kroner hver.

Her kan du se noen av vinnerbildene og bilder fra søsterskipene til Jewel of the Seas

Både Tronvoll og Moens fotografiske verk knytter an til en dokumentarisk tradisjon, hos begge forbundet med reiseerfaringer - Tronvoll i Mongolia, Moen i Kina. Kurt Johannessen har lenge arbeidet med performancekunst og, i følge fagjuryen, fastholder sin poetiske og fabulerende holdning i sine nyeste arbeider.

Fra venstre: Vegar Moen, Alex Wilhelmsen, Mette Tronvoll, Kurt Johannessen
Fra venstre: Vegar Moen, Alex Wilhelmsen, Mette Tronvoll, Kurt Johannessen
Vis merMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer