Mobilsamtalen kan bli dyr uten håndfri

MOBILBRUK I BIL: Mobiltelefonsamtalen kan bli dyr uten håndfritt utstyr. Her er prisene du må betale om du blir tatt med telefonen inntil øret i 26 europeiske land. Norge har de aller høyeste bøtesatsene.

Publisert
Sist oppdatert

I Norge må du ut med 1.300 kroner om du blir tatt snakkende i mobiltelefon uten håndfriutstyr mens du kjører bil. Men det finnes land som har høyere mobilbøter enn Norge.

Den tyske bileierorganisasjonen ADAC har kartlagt bøtesatsene i 26 europeiske land.

>> Klikk her for å se hele listen.

Her svir det mest

Hellas troner like bak Norge på listen over landene med de høyeste bøtesatsene. Her kan du bli straffet med opptil 1.253 kroner i bot, om du blir tatt med mobilen inntil øret. I Ungarn kan praten resultere i 1.176 kroner mindre i feriekassa, mens Nederland straffer mobilsamtaler med 1.169 kroner.

Her slipper du billigst

Skulle du bli tatt uten håndfritt mobilutstyr, lønner det seg å befinne seg i Bosnia-Herzegovina. Her koster synden deg bare 65 norske kroner. Litauen og Latvia er heller ikke de verste landene i så måte; her slipper du unna med henholdsvis 98 og 123 kroner.

Husk også at selv om ikke landet har et uttalt forbud mot mobilbruk i bil uten håndfritt utstyr, er det ikke dermed sagt at du kan gjøre det ustraffet. Mange land, deriblant Sverige, har ingen lov mot mobilbruken, men i det øyeblikket hvor du blir innblandet i en ulykke, kan du risikere bøter som virkelig svir i pungen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer