Møkkete flypassasjerer

30 prosent av flyreisende vasker ikke hendene etter besøk på offentlige toaletter på flyplasser.

Publisert
Sist oppdatert

En ny amerikansk undersøkelse avslører at hele 30 prosent av oss ikke følger god gammel oppdragelse, men skipper håndvasken etter toalettbesøk på offentlig sted som flyplasser. På tross av utbrudd av potensielt dødelige sykdommer som SARS, har ikke alle tatt konsekvensene. SARS og andre langt mer smittsomme sykdommer kan spres ved hånd-til-hånd kontakt, og manglende håndhygiene er grunnen til smittespredning verden rundt.

Skroll ned for mer.

Urenslige flypassasjerer

Undersøkelsen som ble sponset av American Society of Microbiology (ASM), avslører at opp til 30 prosent av reisende på amerikanske flyplasser ikke vasker hendene etter toalettbesøk. Det skriver magasinet Science Daily. Og menn er mer slurvete enn kvinner: I snitt droppet 31,2 prosent av mennene vasken, mens 21,4 prosent av kvinnene gjorde det samme. Undersøkelsen ble gjennomført i august i år, etter utbruddene av SARS, og mer enn 7.000 passasjerer ble observert.

Samtidig ble passasjerer i Toronto, Canada, observert. Her var det store utbrudd av SARS, og tallene viser at nesten alle vasket hendene. Kun fem prosent av mennene og tre prosent av kvinnene stod over håndvask etter toalettbesøk på flyplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer