Monsterhai på Sunnmøre

Se video av giganten her...

Publisert
Sist oppdatert

En brugde på omtrent 4 meter gikk i et makrellgarn utenfor Ulsteinvik mandag ettermiddag i forrige uke. Haien ble reddet ut av garnet av en småbarnsfamilie. Nå har det dukket opp video av kjempehaien hos www.dykking.no, tatt bare noen timer før den satte seg i garnet.

Klikk på lenken her og se videoen...

Fanget i makrellgarn

Severine Riise Eidem (15) satt på brygga og fisket da hun plutselig så en stor haifinne i vannet, forteller Vikebladet.

For å få tatt en bedre kikk hoppet hele familien i båten. Haien dukket og ble borte, men kom like etter til overflaten nærmere land. Der satte den seg fast i et makrellgarn.

- Vi så plutselig at det fosset i fjæresteinene, sier moren, Synnøve Riise til Vikebladet.

- Vi må bare bort og redde den, ble familien enige om.

Dramatisk halvtime

Etter en dramatisk halvtime med kutting av tau og garn slapp haien fri. I følge Synnøve Riise hadde den skadet seg, men hun håper det går bra med den.

Det ble hevdet av øyenvitner at det dreide seg om en blåhai, men ut fra bildene fremgår det at det dreier seg om en brugde, konstanterer dykking.no.

Brugda er den største fisken i norske farvann, med en lengde på opptil ni meter og en vekt på opptil tre og et halvt tonn. Til tross for størrelsen er brugda ufarlig - den lever bare av plankton som den siler gjennom spesielle kammer på gjellebuene. Derfor kan brugda ofte sees i overflaten hvor den svømmer sakte med vidåpen kjeft - derav også navnet storkjeft.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer