Montenegro - herlig avslappende

Rufsete sjarm, og en helt særegen stemning venter deg i det lille landet ved Adriaterhavet.

Montenegro er et badeparadis på lik linje med Kroatia. Her fra badestranda i Becici, nabobukten til Budva, bare ti minutters kjøring unna. Foto: Stine Okkelmo
Montenegro er et badeparadis på lik linje med Kroatia. Her fra badestranda i Becici, nabobukten til Budva, bare ti minutters kjøring unna. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På forhånd hadde jeg blitt fortalt at i Montenegro er tempoet et helt annet enn i Kroatia. Ikke at det virker som om kroater er et spesielt stresset folkeslag, men montenegrinere (ja, det er det de kalles), tar livet rolig. Svært rolig. Og det er en slik stemning du trenger når du har ferie, ikke sant?

Lille Montenegro faller litt i skyggen av sitt naboland i nord, Kroatia. Mens Kroatias turistsektor har vokst som som en rakett siden krigen endte i 1995, har det ikke helt tatt av i Montenegro ennå.

Et liv i hvilepuls

Det er tidlig formiddag i Dubrovnik da jeg setter meg i bussen som har badebyen Budva i Montenegro som mål. Ikke langt over grensen til Kroatia stopper bussen i den lille byen Risan for et toalettbesøk på et hotell som hadde sine glansdager på 50-60-tallet. Det er så herlig kommunistretro at det faktisk er ganske stilig for oss som ikke har opplevd regimet på kroppen.

Det er lett å se for seg hvordan jugoslaviske familier trasket rundt i den mørke resepsjonen på vei inn til lunsjrestauranten for å spise buffetmat ved respatexbordene. Toalettet er nydelig dekorert med mørkebrune fliser i et sennepsgult grafisk mønster. I trimrommet står et par slitne ergometersykler som nok har overlevd et par tusen badebukserumper. Hotellet er faktisk fortsatt åpent for gjester, men det er nok ikke her du vil bo hvis du skal feriere i Montenegro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer