Montenegro

Flotte badestrender og fantastisk natur møter deg i lille Montenegro.

Publisert
Sist oppdatert

Etter lange og harde kamper, ble Serbia og Montenegro i 2003 erklært delrepublikker, som er løslig forbundet i en føderasjon. Forholdet mellom de to republikkene kan tas opp til revurdering igjen i 2006.

Serbia og Montenegro har et samlet areal på 102.350 kvadratkilometer, og grenser mot Albania, Bosnia og Herzegovina, Bulgaria, Kroatia, Ungarn, Makedonia og Romania. Montenegro skiller Serbia fra Adriaterhavet, og delrepublikken har et areal på 13.812 kvadratkilometer, 199 kilometer kystlinje og har cirka 676.000 innbyggere.

Attraksjoner/steder å besøke

Budva er den mest populære strand-destinasjonen langs Montenegros kystlinje. Byen Budva er en bildeskjønn by, bygget opp som mer som en turistattraksjon etter å ha blitt rammet av et ødeleggende jordskjelv i 1979. Kotor ligger like ved; også denne rammet av jordskjelvet i 1979; blant annet ble mange viktige monumenter rammet. Byen er gjenreist blant annet med midler fra Unesco, og området (Kotor) er listet i Unescos liste over verdens kulturarv.

Byen Cetinje var en gang hovedstaden i Montenegro, og skriver seg tilbake til 1482. Her kan du se Petar II Petrovic Njegos' (kjent som forfatter, biskop og hersker i Montenegro fra han var 17 år, på første halvdel av 1800-tallet) palass (nå museum), og ikke langt unna kan du besøke Njegos' fødeby; Njegusi, vakkert beliggende ved enden av en god del hårnålssvinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer