Morbide turistattraksjoner i USA

Hotellet hvor Whitney Houston døde har allerede blitt en turistattraksjon.

Den enes død, den andres brød, heter det. Her ser du Whitney Houston fra sine glansdager på det glade 80-tallet.  Foto: Coulourbox.com
Den enes død, den andres brød, heter det. Her ser du Whitney Houston fra sine glansdager på det glade 80-tallet. Foto: Coulourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gikk ikke lang tid før turister begynte å besøke hotellet hvor sangerinne og skuespiller Whitney Houston døde.

Bare 48 timer etter at Houston ble funnet død i badekaret på Beverly Hilton hotell i Los Angeles, begynte det å komme busser med folk som ville besøke åstedet for pop-dronningens død, ifølge Los Angeles Times

Bussene kjører i organiserte turer som kalles «Dearly Departed, the Tragical History Tour», og de tar med seg turister som er nysgjerrige på Hollywoods skandaler og dødsfall.

Les også: Whitney Houston-plate ble dyrere kun timer etter hennes død

Flere kjente stopp

Like etter 11. februar 2012 kunne altså den morbide turistattraksjonen føye nok et kjent stopp til på listen, nemlig Whitney Houstons dødssted. Fra før av inkluderer touren også stopp på stedene hvor Michael Jackson og Elizabeth Taylor døde.

– Årsaken til at vi ikke la til Whitney-stoppet tidligere, var alt styret ved hotellet, uttalte Scott Michaels, eieren og grunnleggeren av Dearly Departed, til avisen, bare to dager etter Whitneys dødsfall.

Han forstår at enkelte opplever det som usmakelig.

– Dette er jobben vår og det er heller ikke langt unna vår nåværende rute, forklarte Michaels.

Selskapet hans har eksistert i syv år og arrangerer mellom en og fem turer daglig. Bussturene varer i 2,5 timer, og koster 40 dollar per voksen, noe som tilsvarer cirka 230 norske kroner.

Les også: Verdens mest hjemsøkte steder

Besøk gravene til Hollywood-legender

Dearly Departed er langt fra det eneste selskapet som livnærer seg på interessen rundt døde kjendiser.

For 15 dollar tilbyr «Hollywood Forever Cemetery Walking Tour» to timer lange guidede turer på kirkegården. Her får du besøkt gravene til legendariske Hollywoodstjerner, som punk-rockeren Johnny Ramones, skuespillerinnen Jayne Mansfield og mafiabossen Bugsy Siegel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer