Mord og spøkelser i danske slott

Vi dro fra slott til slott i Danmark. Der fant vi kråkeslott, mord, sjeldne skatter og spøkelser.

Publisert
Sist oppdatert

Det formelig kryr av slott i Danmark. Ok, det var kanskje å ta litt hardt i, men sammenlignet med her i Norge har nabolandet i sør flust av dem.

Hva er betegnelsen på et dansk slott? I mange tilfeller ligner altså slottene til forveksling på en herregård. Og i Danmark finnes det rundt 600 av dem. Slott og herregårder, altså. Den eneste forskjellen mellom et slott og en herregård, er at et slott på et eller annet tidspunkt ble brukt av en av Danmarks kongelige.

Vi dro til Nord-Jylland for å sjekke ut tre av dem. Det ble absolutt en hyggelig tur, men mindre royal enn vi hadde trodd.

Se store bilder nederst i artikkelen

Sov på et slott

I Danmark finnes flere slott som i dag fungerer som hoteller. Det er jo en grei måte å få inn penger, for det er ikke akkurat billig å holde et slott med tilhørende landeiendom i orden.

Et av dem er Dronninglund Slot, et slott som ligger i Dronninglund (selvsagt), i Nord-Jylland, sånn omtrent midt mellom Fredrikshavn og Aalborg. Bygningen ser egentlig mer ut som en stor hvit herregård, men det er altså et slott, siden flere kongelige har hatt det i sin eie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.