Morgenmad med Arne Jacobsen

Er du glad i god mat og eksklusivt design er Café Stelling på Gammeltorv 6 i København stedet for deg.

De er unge, trendbevisste og gjerne designstudenter. Duken er av papir, og kan godt skisses på, slik som her.  Foto: Elisabeth Dalseg
De er unge, trendbevisste og gjerne designstudenter. Duken er av papir, og kan godt skisses på, slik som her. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På hjørnet av Gammeltorv i København ligger et underlig, yndigt, lite hus. Huset har den kjente danske designeren Arne Jacobsens signatur, og ble tegnet i 1938 for en fargehandler som het Stelling.

Den lille bygningen er nøye anpasset nabohusene, selv med sin karakteristiske buete vegg, som er den man kjenner igjen huset på. Stellings fargehandel holder ikke til på Gammeltorv lenger, men i stedet har trendy og designbevisste københavnere fått nytt sted å frekventere.

Design all over

Interiøret er en stor del av Stellings attraksjon - veggene, baren og magasinhyllene (på Stelling leses det Vogue, Elle og Costume istedet for bøker og aviser) er holdt i teak i stram stil. Møblene er selvfølgelig også av Arne Jacobsen - det gjelder også deler av serviset, askebegeret, salt og pepperbøssen... og de stilige lampene er visstnok spesialdesignet til Stelling-bygningen. Det er som å spise middag midt i et designmuseum.

Café Stelling serverer ikke brunch, men en rekke lettere retter som salater og sandwicher på dagtid. Kommer du før middagstid anbefaler vi den særdeles generøse morgenmadtallerkenen. Her får du ost og pølse, skinke, røkelaks, eggekrem, frisk frukt, gresk yoghurt med bær og honning, en liten salat med spiss vinaigrette - og rikelig med rundstykker og rugbrød til. Til godt under hundrelappen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer