Moro for flyfanatikerne

Er du av dem som drømte om en fremtid som pilot? Se hva du kan gjøre med det.

DinSides journalist fikk prøve seg som jagerflypilot. det kan du også. Foto: Per Ervland
DinSides journalist fikk prøve seg som jagerflypilot. det kan du også. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nei, vi skal ikke foreslå at du legger din nåværende karriere på is og prøver å bli pilot. Du kan nemlig fore din interesse for fly på mange andre måter.

Her er våre forslag til hva du som elsker alt som har med fly å gjøre kan gjøre:

Prøv deg som jagerflypilot

Dette er den ultimate guttedrømmen for mange (eller jentedrøm, om man vil). Du kan gjøre den til virkelighet dersom du er villig til å betale litt for det. Ok, det krever et visst innhogg i kontoen, men etter alle solemerker vil det være verdt det. I hvert fall hadde DinSides utsendte sitt livs flyopplevelse da han fikk en halvtime i lufta ombord et L-29 fly. Det er Russian Warbirds of Norway som tar deg med opp i lufta fra Skien flyplass. En halvtimes tur koster 11.500 kroner. Da eer opplæring og alt utstyr inkludert. Og du får også muligheten til å styre spakene. Les om opplevelsen, se video og bilder i saken .

Føl deg fri som fuglen

En helt annen, men like mektig opplevelse er en tur med seilfly. Det er bare deg og stillheten der oppe (altså noe ganske annet enn med jagerfly). Seilfly er likevel ingen søndagssport, for det kan gå radig fort under rette forhold. Hans Kristian Krogh-Hanssen fikk oppleve en toppfart på 260 km/t da han testet seifly hos Drammen Flyklubb. Les mer om opplevelsen her: Fri som fuglen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer