Mot solbrenthet

Jada, det er enkelt å unngå solbrenthet. Skygg unna, bokstavelig talt. Spesielt i land nær ekvator, og på sjøen, i snøen og på tider av døgnet når solen står høyt på himmelen.

Publisert
Sist oppdatert

Kreftforeningen kommer med følgende solvettråd:

1: Ta siesta mellom 12 og 15 da solen er på sitt sterkeste. 2: Beskytt deg med klær, solhatt og solbriller.3: Bruk solkrem med UVA-beskyttelse og høy solfaktor (minst 15).4: Solarium kan også skade huden, og gir ikke like god solbeskyttelse som naturlig solbrunet hud.

Kilde: Kreft.no

Når du likevel vil sole deg, har du sikkert merket at du først kjenner at forbrenning er på vei når det er for sent. Nå finnes det en UV-varsler i handelen som forteller deg hvor mye stråling du har utsatt deg for. Dette er et plaster som endrer utseende etter mengden stråling. Velegnet for eksempel for å se om ungene har fått nok uteliv for en dag.

Ekstern lenkeUV-varsler

Behandling

Men hva gjør vi om vi nå likevel blir solbrente? Behandle og lindre er stikkord.

Aloe Vera gele benyttes av mange for å svale ned solbrent hud, og hjelpe til å hindre uttørking på grunn av sol og saltvann som mange utsetter seg for i ferien. Geleen svaler og hjelper huden å holde på fuktighet.

Les mer om Aloe Vera her

Det kan også ha en effekt å smøre seg med uttrekk eller salver av kamille eller ringblomst, eller rett og slett benytte gode fuktighetskremer. Mange solkremprodusenter selger egne kremer beregnet på bruk etter soling, og disse inneholder fuktighetsbevarende og svalende midler som for eksempel Aloe Vera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer