Mot solbrenthet

Jada, det er enkelt å unngå solbrenthet. Skygg unna, bokstavelig talt. Spesielt i land nær ekvator, og på sjøen, i snøen og på tider av døgnet når solen står høyt på himmelen.

Publisert
Sist oppdatert

Kreftforeningen kommer med følgende solvettråd:

1: Ta siesta mellom 12 og 15 da solen er på sitt sterkeste. 2: Beskytt deg med klær, solhatt og solbriller.3: Bruk solkrem med UVA-beskyttelse og høy solfaktor (minst 15).4: Solarium kan også skade huden, og gir ikke like god solbeskyttelse som naturlig solbrunet hud.

Kilde: Kreft.no

Når du likevel vil sole deg, har du sikkert merket at du først kjenner at forbrenning er på vei når det er for sent. Nå finnes det en UV-varsler i handelen som forteller deg hvor mye stråling du har utsatt deg for. Dette er et plaster som endrer utseende etter mengden stråling. Velegnet for eksempel for å se om ungene har fått nok uteliv for en dag.

Ekstern lenke

 • UV-varsler
 • Behandling

  Men hva gjør vi om vi nå likevel blir solbrente? Behandle og lindre er stikkord.

  Aloe Vera gele benyttes av mange for å svale ned solbrent hud, og hjelpe til å hindre uttørking på grunn av sol og saltvann som mange utsetter seg for i ferien. Geleen svaler og hjelper huden å holde på fuktighet.

 • Les mer om Aloe Vera her
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer