Mot stikk og kløe

Forebygge og behandle myggstikk. Her er tipsene.

Publisert
Sist oppdatert

Unngå

Første bud når det gjelder myggstikk er å unngå å få dem. Det gjør du ved å dekke til huden, og spraye deg eller smøre med midler som hindrer myggen å stikke. Myggstikk er stort sett bare ubehagelig om du får dem i Norge, men i mange land sprer mygg alvorlige sykdommer. Beskytt deg med nett om natten der risikoen er størst for smitte.

 • Myggstikk, sykdom og hvordan unngå å bli stukket

 • Flere produkter i handelen benytter seg av sitron eller citrusduft for å holde myggen på avstand, for eksempel mygglys. Kjerringråd innsamlet av NRK gir også tips om at glass med tørket appelsinskall er effektivt for å holde blodsugerne unna.

  Behandle

  Har du først blitt stukket, gjelder det å unngå den plagsomme kløen. Greier du å la være å klø, slipper du at stikkstedet blir til et åpent sår. Dessuten blir det jo som de fleste vet, ikke bedre - bare værre - av at du klør. Men det er jo nesten umulig å la være, så her må det sterkere midler enn viljen til.

  Tips 1: Aloe Vera - praktisk planteAloe Vera står på innholdsfortegnelsen på adskillige kosmetikkprodukter. Aloe Vera er egentlig en plante som inneholder et geleaktig stoff som virker svalende og fuktighetsbevarende på huden, og som dessuten skal hjelpe cellefornyelsen. Geleen kan også virke klødempende på myggstikk.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer