Møt våren i Amsterdam

Her er fem gode grunner til hvorfor du bør reise.

Foto: Jan Willem Stad
Foto: Jan Willem Stad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har kommet til april måned, og våren er her for alvor. Sevja stiger, gåsungene spretter og krokusen skinner i sola.

Tid for et lite avbrekk? Hva med en tur til Amsterdam?

Hvorfor Amsterdam? Har du vært i den nederlandske byen før, skjønner du det. Har du aldri vært der før, er det bare å planlegge turen.

Her er fem gode grunner til å dra til Amsterdam denne våren:

Fullt av tulipaner

Nå er det høysesong for tulipanblomstringen, og dermed er byen på sitt aller vakreste. Overalt vil du se breddfulle bed med tulipaner i alle regnbuens farger. I april og mai er dessuten parkene irrgrønne, og utekafeene og uterestaurantene har for lengst begynt sesongen. Vondelpark er en sentral og veldig populær park. Spis lunsj i Blauwe Theehuis, som ligger midt i parken.

Ti topp restauranter i Amsterdam

Vakre kanaler

Vi tør nesten påstå at Amsterdams kanaler er finere enn Veneias. Eller i hvert fall like fine. Det som er så hyggelig med Amsterdam, er at dette er en høyst levende by der kanalene fortsatt er viktige årer i byens kjerne. (Venezia er så turistifisert at det knapt bor en eneste veneizianer inne i sentrum lenger - det er bare hoteller og turistkafeer der.) Ta deg en sightseeing tur i en kanalbåt, og gli forbi Amsterdams karakteristiske kanalhus. En times cruise koster rundt åtte euro, cirka 70 kroner. Les mer om kanalcruisene her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer